Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračuje vo famóznom grandslamovom návrate. Kto zastaví Šarapovovú?

Ruská tenistka Maria Šarapovová pri svojom grandslamovom návrate postúpila už do osemfinále US Open 2017. Víťazka turnaja z roku 2006 si poradila v 3. kola s Američankou Sofiou Keninovou po setoch 7:5, 6:2.

02.09.2017 08:04
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová postúpila na US Open 2017 už do osemfinále.
debata

Obzvlášť v prvom sete sa 30-ročná Šarapovová proti o 12 rokov mladšej Keninovej v duelu dvoch hráčok, ktoré dostali do hlavnej súťaže voľnú kartu, poriadne zapotila. Úvodné dejstvo získala vo svoj prospech až po 67 minútovom boji. Druhý set mal už hladší priebeh.

Ruska, ktorá hrá po dopingovom treste prvý grandslamový turnaj po roku a pol, zahrala 38 víťazných úderov, ale urobil aj 33 nevynútených chýb. Zároveň potvrdila, že večer v New Yorku neprehráva. Svoju sériu výhier na US Open pod svetlami zaokrúhlila už na dvadsať z dvadsiatich zápasov.

Na to sa vo štvrtok sťažovala Caroline Wozniacka. Dánka tvrdila, že organizátori Šarapovovú uprednostňujú a dávajú jej výhodu hrať na hlavnom kurte. „Je mi úplne jedno čo o mne hovorí. Hlavné pre mňa je, že som vo štvrtom kole. Nie som si istá kde je ona,“ reagovala Šarapovová.

Zároveň pochválila hru mladej súperky. „Sofia hrala výborne. I keď prehrávala, nevzdávala sa a bojovala. Vrátila mi veľa ťažkých úderov. Bola náročnou súperkou, i keď má len minimum skúseností,“ dodala Ruska, ktorú v osemfinále čaká Anastasija Sevastovová z Lotyšska.

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Maria Šarapovová #US Open 2017