Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Vyhrá Federer US Open?

Po 1. kole vyhlásil, že na grandslamových turnajoch sa občas stáva, že hráč si so sebou privezie viac životov. Ak je to tak, Roger Federer už minul dva. Švajčiarsky legendárny tenista sa trápil aj v 2. kole na US Open. Rusa Michaela Južného zdolal až po piatich setoch 6:1, 6:7, 4:6, 6:4, 6:2.

01.09.2017 11:56
Roger Federer Foto: ,
Víťazné gesto Rogera Federera po zápase.
debata

Wimbledonom prešiel ako nôž maslom, počas celých dvoch týždňov ani na chvíľu nepripustil dojem, že šampiónom bude niekto iný, ako on. Prešli necelé dva mesiace a na opačnej strane Atlantiku to je celkom iný Federer. Chýba mu istota v úderoch a namiesto sebavedomia odkrýva súperom svoje slabiny. Zostalo jediné. Stále vyhráva.

"Ale aspoň som sa rozohral. Chrbát ma nebolel, takže je všetko v poriadku,“ snažil sa hľadať klady v dramatických momentoch, ktorých už na newyorskom turnaji zažil neúrekom. Osud totiž pokúšal aj v úvodnom zápase na americkej pôde, domáceho hráča Tiafoeho vyradil tiež po náročnej, päťsetovej bitke.

Federer šetril víťaznými údermi, kopil chyby. Aj preto jeho súper Južnyj odchádzal z arény úplne bez nálady. Vedel, že triumf nad hráčom, s ktorým dovtedy prehral všetkých 16 vzájomných duelov, ešte nikdy nebol tak blízko, ako tentoraz. „Ukázalo sa, že on je tiež len normálny tenista, nie boh,“ precedil pomedzi zuby.

Boh nie, ale výnimočný určite áno. Aj preto, že víťazí aj vtedy, keď sa mu nedarí. „Možno by mal radšej za sebou šesť perfektných setov, ale aj takýto vývoj mu môže pomôcť. Je skúsený, vezme to pozitívne. A teraz vie, že aj jeho chrbát, s ktorým mal nemalé problémy, drží,“ verí Matts Wilander, niekdajšia hviezda okruhu ATP.

"Je to zábavné. Mám istotu, že sa môžem už iba zlepšovať. Veľa som tu toho nenatrénoval,“ hľadal príčiny rozpačitých výkonov 19-násobný grandslamový šampión.

Mimochodom, jednu rozcvičku si pred zápasom doprial priamo v Central Parku. Vyhol sa tak dlhému cestovaniu z Manhattanu až do areálu vo Flushing Meadows. "Hľadali sme niečo priamo v meste. Počuli sme, že práve tam sú kurty s podobným povrchom. Bolo to osviežujúce, nemuseli sme nikam jazdiť,“ prezradil.

Federer má prvé dve prekážky za sebou. Zakopol, ale vždy nakoniec preskočil. V 3. kole už vyzve hráča z kategórie nasadených. Španiel Feliciano López, 35. hráč sveta, by mu už nedostatky, ako na úvod turnaja, nemusel odpustiť.

debata chyba