Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má skalp oboch dvojičiek. Hrá škaredý tenis, vraví Češka o Rybárikovej

Po poslednej loptičke od zlosti tresla raketu o newyorský modrý betón. Kristýna Plíšková mala na US Open iné plány ako skončiť v 2. kole. Česká tenistka však nezvládla federálne derby proti Slovenke Magdaléne Rybárikovej a prehrala v dvoch tajbrejkoch.

31.08.2017 20:06
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdalénu Rybárikovú čaká v 3. kole turnajová trojka Španielka Muguruzová.
debata (4)

Rybáriková tak v priebehu dvoch mesiacov získala sklap oboch dvojičiek Plýškových. Súčasnú svetovú jednotku Karolínu vyradila začiatkom júla na Wimbledone, kde sa potom senzačne prebojovala až do semifinále.

Na US Open ju v 2. kole čakala Kristýna, ktorá je dve minúty staršia a o dva centimetre kratšia ako jej úspešnejšia sestra. Rybáriková neforsíruje silový tenis, využíva kraťasy, čopy, šikovne skracuje hru. A taká hra sa Češke vôbec nepáčila.

Kristýna Plíšková súboj proti Magdaléne... Foto: SITA/AP, Julio Cortez
Kristýna Plíšková Kristýna Plíšková súboj proti Magdaléne Rybárikovej nezvládla.

„Hrá škaredý tenis, moc sa na jej hru nedá pozerať. Nikdy neviete, čo od nej príde. Čím horšie zahrám, o to horšia rana priletí naspäť,“ vravela Kristýna Plíšková v rozhovore pre idnes.cz. Pre rivalku však našla aj slová chvály:

„Je šikovná, všetka česť. Prežíva životnú sezónu, čo jej dodáva kľud. Je vidieť, že má za sebou veľa vyhratých zápasov.“

Rybárikovej sa tento rok podaril skvelý reštart kariéry. Keď sa dostávala zo zranení, tajne si želala, aby sa pretlačila do hlavnej súťaže na Australian Open 2018.

„Svoj cieľ som stokrát prekonala, takže teraz chcem byť hlavne zdravá a tenis si užívať,“ povedala Slovenka pre portál tenisovysvet.sk. Do 3. kola na US Open sa prebojovala po ôsmich rokoch. Tam na ňu čaká jedna z topfavoritiek podujatia, turnajová trojka Španielka Garbine Muguruzová.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #WTA #US Open 2017