Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková pred duelom s Kristýnou Plíškovou: Bude to ťažký zápas

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková je po piatich rokoch v 2. kole dvojhry na US Open v New Yorku a tam na ňu čaká v stredu po 22.00 h SELČ súboj s Češkou Kristýnou Plíškovou.

30.08.2017 11:54
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková.
debata

Tvrdí, že to bude veľmi náročná súperka nielen vzhľadom na podobné rebríčkové postavenie (41. Plíšková vs. 32. Rybáriková). Doteraz proti sebe nehrali.

„Opäť jeden z najťažších žrebov pre nasadenú. Kristýna nebola ďaleko od toho, aby bola sama nasadená. Bude to ťažký zápas, ešte sme spolu nehrali, stretla som sa iba s jej sestrou. Výborne servuje, hrá agresívne, takže budem musieť dobre returnovať. Predovšetkým si tiež držať svoj servis. Ona vyniká vytváraním tlaku na hráčku, ktorá servuje a tá už potom dopodáva. Určite budem musieť byť agresívna,“ uviedla Rybáriková na adresu Kristýny Plíškovej na webe tenisovysvet.ta­kurcitee.sk.

Rybáriková nedávno v 2. kole na Wimbledone zdolala jej slávnejšiu sestru a zároveň dvojča Karolínu, aktuálnu svetovú jednotku. Tým si nečakane otvorila cestu do prvého grandslamového semifinále v kariére. Vidí nejaké paralely v hre oboch českých tenisových sestier? „Hrajú celkom podobne, akurát Kristýna je ľaváčka a Karolína zasa praváčka. Určite to bude niečo ako proti Karolíne, obe hrajú agresívne,“ skonštatovala Rybáriková.

Rybáriková je v New Yorku po prvý raz na grandslamovom turnaji vo dvojhre medzi nasadenými hráčkami, figuruje tam ako tridsiata prvá. Je to výhoda či nie, keďže v 1. kole musela prekonať náročnú prekážku v podobe Talianky Camily Giorgiovej?

„Ak by som bola nenasadená, mohla by som mať v prvom kole Halepovú alebo Venus Williamsovú, či ďalšie hráčky. Stále vnímam Giorgiovú ako ľahšiu súperku než by bola Halepová. Na druhej strane, keď má Talianka svoj deň, dokáže zdolať kohokoľvek. U nej človek nevie, ako sa zobudí. Nie je to ľahké, som však rada, že som v druhom kole po dobrom výkone. Som spokojná s mojou hrou. Bol to ťažký žreb, ale človek nič nenarobí. Veľa hráčok, ktoré sú nižšie v renkingu, by zas nemuseli sedieť mojej hre,“ vysvetlila Rybáriková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Kristýna Plíšková #US Open 2017