Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kerberová: Neviem, čo sa to deje. Vrátim sa však silnejšia

Nemecká tenistka Angelique Kerberová nasadená ako šiesta prehrala s Japonkou Naomi Osakovou až zarážajúco hladko 3:6, 1:6 v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (28. augusta - 10. septembra, celková dotácia 50,4 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

30.08.2017 09:10
Angelique Kerberová Foto: ,
Smutná a sklamaná. Angelique Kerberová opustila US Open.
debata

Je prvou obhajkyňou titulu po dvanástich rokoch, ktorá na nasledujúcej edícii neprekonala už úvodnú prekážku: v sezóne 2005 sa to stalo Ruske Svetlane Kuznecovovej.

Poľskými koreňmi disponujúca nedávna líderka singlového renkingu WTA Kerberová sa v pondelok 11. septembra septembra ocitne mimo Top 10. Ešte len 19-ročná Osaková bude v 2. kole hrať s úspešnou zo súboja Denisa Allertová (ČR) – Rebecca Petersonová (Švéd.).

Dosiahla svoj premiérový triumf nad niektorou členkou prominentnej desiatky. Vlani bola na tomto podujatí v 3. kole.

„Znamená to pre mňa veľmi veľa. Po premenenom mečbale som chvíľu neverila, že je už po všetkom. V závere som bola poriadne nervózna a želala si, aby výmena pri mečbale nebola dlhá. Potešilo ma, keď súperka urobila skorú chybu,“ povedala Naomi Osaková podľa amerických médií.

Na pozápasovej tlačovke ešte rada dodala: „Vyrastala som na tom, že som sledovala najlepšie hráčky na najväčšom dvorci Arthura Asha. Teraz som sama v tomto prostredí vyhrala zápas a ešte nad titul obhajujúcou hráčkou. Je to pre mňa výnimočný okamih.“

Zatiaľ čo Osaková sa tešila, Kerberová smútila. Vlani zažívala tenisovú rozprávku, výrazný prelom v kariére. Vo finále Australian Open zdolala Serenu Williamsovú, v súboji o titul na wimbledonskej tráve jej podľahla, ale na US Open sa opäť tešila s trofejou nad hlavou, keď vo finále prevýšila Češku Karolínu Plíškovú.

Odmenou jej bol posun na líderskú pozíciu rebríčka WTA. V tomto roku však akoby bola na súťažných kurtoch iná Kerberová. Osemfinále z Austrálie a Londýna doplnila prehrami v 1. kole na parížskej antuke a newyorskom „betóne“.

„Neviem, čo sa deje. Tento rok je úplne iný ako ten predchádzajúci. Viem však, že dokážem byť silná, aby som sa vrátila v lepšej fazóne. Nevzdám to, budem silnejšia,“ skonštatovala Kerberová podľa AP.

V zápase proti Osakovej mala bilanciu víťazných úderov a nevynútených chýb 9:23 a nevyužila ani jeden zo štyroch núkajúcich sa brejkbalov. Sama odovzdala svoje podanie štyri razy.

„Súperka hrala agresívne, chodila si po loptičky a dobre podávala, ale to som vedela aj pred zápasom. Ja som nemala deň, nič mi nešlo a som z toho smutná. Až do konca som verila, že sa to ešte zlomí, ale tentoraz to nevyšlo. Na konci ona zahrala veľmi dobre,“ uviedla 29-ročná Nemka na tlačovej konferencii na webe usopen.org.

Dvojhra žien – 1. kolo:
Naomi Osaková (Jap.) – Angelique Kerberová (Nem.-6) 6:3, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelique Kerberová #Naomi Osaková #US Open 2017