Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na US Open sa hrá iba na hlavnom dvorci. Zápasy pre dážď presunuli na stredu

Počasie výrazne narušilo program druhého dňa hlavných súťaží na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku.

29.08.2017 22:26
US Open Foto: ,
Upršaný New York nedovolí hráčom hrať.
debata

Pre dážď napokon odohrajú už iba tri zápasy zápasy na hlavnom dvorci Arthur Ashe Stadium, ktorý má zaťahovaciu strechu. Znamená to, že do akcie sa napokon v tento deň nedostane Slovák Norbert Gombos proti Srbovi Viktorovi Troickému.

Zatiaľ sa skončilo päť duelov dvojhry žien. Jednotka singlového renkingu WTA Karolína Plíšková si v 1. kole poradila s Poľkou Magdou Linettovou 6:2, 6:1, nemecká obhajkyňa titulu Angelique Kerberová podľahla Japonke Naomi Osakovej 3:6, 1:6.

Nadal cez Lajoviča bez zásadnejších problémov

Španielsky líder svetového rebríčka tenistov Rafael Nadal zvíťazil za 136 minút 7:6 (6), 6:2, 6:2 nad Srbom Dušanom Lajovičom. V prvom dejstve sa favorit dostal z manka 3:5 na gemy a v tajbrejku nedoplatil na to, že pustil vyzývateľa z 5:3 na 5:5. Premenil druhý setbal. Následne už Nadal prevzal kontrolu nad dianím pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca Arthur Ashe Stadium. Pre dážď sa napokon v tento deň uskutočnia iba dva single mužov: Švajčiara Rogera Federera preverí domáci mladík Frances Tiafoe.

Tridsaťjedenročný ľavoruký Malorčan Nadal stále má v úvodnom kole na tomto podujatí dokonalú bilanciu – aktuálne 13:0. V 2. kole bude čeliť úspešnému zo stretnutia Taro Daniel (Jap.) – Tommy Paul (USA). Postupom do predmetnej fázy prinútil spomenutého Federera dostať sa aspoň do semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2017, ak sa Švajčiar chce k 11. septembru vrátiť na čelo singlového renkingu ATP. Prípadný vzájomný duel Nadala s Federerom medzi najlepšími štyrmi, ktorý je nasadením a žrebom naprojektovaný, by bol priamym súbojom o post jednotky.

Zverenec Carlosa Moyu a svojho strýka Toniho Nadal dosiaľ získal 15 trofejí na Majors. Jednoznačne najviac – 10 – ich bolo na parížskom antukovom Roland Garros. „La Décimu“ v tejto sezóne okrem francúzskej metropoly zavŕšil aj v Monte Carle a Barcelone, tiež na svojom najobľúbenejšom povrchu. S Federerom si v lokalite Flushing Meadows ešte nikdy neskrížil raketu. V štatistike vedie Španiel nad Švajčiarom 23:14, ale ťahal za kratší koniec v ostatných štyroch konfrontáciách vrátane finále januárových rovnako významných Australian Open.

Dvojhra mužov – 1. kolo:
Rafael Nadal (Šp.-1) – Dušan Lajovič (Srb.) 7:6 (6), 6:2, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open 2017