Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o záchranu bez opôr? Kližan aj Lacko hrajú v daviscupovom týždni turnaje

Bez Martina Kližana aj Lukáša Lacka zrejme bude reprezentačné družstvo slovenských tenistov 15. - 17. septembra proti Poliakom na antuke pod odtiahnutou strechou Aegon arény NTC v Bratislave v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára.

25.08.2017 12:38
Kližan Roland Garros 2017 Foto: ,
Martin Kližan.
debata

Vyplýva to z prihlášok na challengerové turnaje počas predmetného asociačného týždňa od 11. septembra. Kližan figuruje nad čiarou na antukovom podujatí Pekao Szczecin Open o 127 000 eur v poľskom Štetína a Lacko minimálne predbežne smeruje na súbežnú „hardovú“ akciu s celkovou prémiou 75 000 USD v tureckom Istanbule.

V prípade absencie Kližana a Lacka by výsostne pravdepodobne mala slovenská štvorica pod vedením kapitána Miloslava Mečířa podobu Norbert Gombos, Jozef Kovalík, Andrej Martin a Igor Zelenay.

Sprievodnou zaujímavosťou v tejto súvislosti je, že Štetín si naplánoval aj poľský singlista číslo jeden Jerzy Janowicz, ktorý sa v júli vyjadril, že už neráta so svojimi vystúpeniami v Davis Cupe. Nový prezident národného zväzu Miroslaw Skrzypczyňski ho hodlal ešte prehovárať na zmenu postoja aspoň pre budúcnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Davisov pohár 2017