Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca pre mlaď? V New Yorku chýbajú hviezdy

Na slávnych dvorcoch mali byť zárukou nevšednej kvality a prvotriednej zábavy. Na tribúny slávneho areálu vo Flushing Meadows mali lákať davy tenisových nadšencov. Osud to však zariadil inak a rakety im - chtiac, nechtiac - odložil kdesi do kúta.

25.08.2017 09:00
Milos Raonic Foto: ,
Milos Raonic bude na blížiacom sa US Open chýbať.
debata

Trio z Top 10

Grandslam. Pojem, ktorý vyvoláva v tenisovom svete úctu, rešpekt, nadšenie. Víťazstvo či už len účasť na ňom je pre každého hráča splneným snom. Aj preto na štvorici najväčších turnajov planéty každoročne štartuje absolútna svetová špička. Tohtoročný US Open – odštartuje už o tri dni – však bude výnimkou.

Na záverečnom grandslame roka bude chýbať niekoľko veľkých mien. Najmä v mužskej časti turnaja. Pri žrebe neuvidia fanúšikovia trojicu členov elitnej svetovej desiatky – Stana Wawrinku (4.), Novaka Djokoviča (5.) a Keia Nišikoriho (10.). Navyše, včera sa k nim pridal ďalší, ktorý mal pomýšľať na vysoké ciele – Milos Raonic (11.).

„Urobil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som dostatočne zrehabilitoval. Nemám však inú možnosť ako sa odhlásiť. Pred týmto turnajom i súpermi mám príliš veľký rešpekt na to, aby som obsadil miesto niekomu inému, keď viem, že nie som schopný podať maximálny výkon,“ odkázal Kanaďan priaznivcom prostredníctvom sociálnych sietí.

Rodáka z Čiernej Hory nepustí na ďalší z vrcholov roka zranenie zápästia. Z rovnakého dôvodu nepocestuje do New Yorku ani Nišikori. Wawrinku trápi koleno, Djokoviča zas lakeť, pre ktorý dokonca ukončil sezónu.

Výpočet hviezd, ktoré nepotešia amerických tenisových priaznivcov, nemusí byť ešte konečný. Otázny je naďalej aj štart Andyho Murraya. Svetová dvojka odletela do New Yorku a viaceré britské zdroje tvrdia, že zasiahne do súťažného diania.

Trojnásobný grandslamový šampión však neodohral od Wimbledonu ani zápas. Pre problémy s bedrom sa odhlásil z podujatí v Montreale i Cincinnati.

Čakanie novej generácie

Zatiaľ čo mužské hviezdy sužujú zranenia, v ženskom pavúku absentujú niektoré z veľkých mien z celkom iných dôvodov. O svoj siedmy titul z US Open nezabojuje Serena Williamsová. Hlavu americkej legendy zamestnávajú iné myšlienky – už čoskoro by sa mala stať po prvý raz matkou.

V súvislosti s dieťaťom nepocestuje do New Yorku ani ďalšia bývalá svetová jednotka. Bieloruska Victoria Azarenková sa s niekdajším partnerom súdi o starostlivosť o syna Lea.

Fanúšikovia sa pri pohľade na zoznam chýbajúcich hviezd oprávnene pýtajú: využije núkajúcu sa šancu nová generácia?

Napokon, v rade na grandslamovú trofej netrpezlivo čakajú Nemec Alexander Zverev či Rakúšan Dominic Thiem. Medzi ženami zas Češka Karolína Plíšková s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Nik z nich sa dosiaľ z triumfu na turnajoch veľkej štvorky netešil.

No pozor, cesta za úspechom nie je jednoduchá. Stoja na nej stálice na čele s Rogerom Federerom, Rafaelom Nadalom či Simonou Halepovou.

Chýbajúce hviezdy na US Open

Novak Djokovič zranenie lakťa
Stan Wawrinka zranenie kolena
Kei Nišikori zranenie zápästia
Milos Raonic zranenie zápästia
Serena Williamsová tehotenstvo
Victoria Azarenková rodinné problémy

debata chyba