Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková otočila zápas proti Cornetovej, v boji o semifinále ju čaká veľká výzva

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zdolala Francúzku Alizé Cornetovú za 122 minút 2:6, 6:2, 6:4 v osemfinále dvojhry na turnaji kategórie WTA Premier na tvrdom povrchu v americkom New Havene.

24.08.2017 07:47
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Cibulková prehrala prvý set 2:6, v treťom sete zaostávala 2:4, ale sériou štyroch víťazných gemov „vydrela“ zápas aj postup do štvrťfinále. Cornetovú (47. v rebríčku WTA) zdolala v desiatom vzájomnom stretnutí po siedmy raz. V súboji o postup do semifinále sa svetová jedenástka Cibulková stretne s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou (20.), šestkou žrebu, ktorá vyradila Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú /7:6 (3), 6:0/.

„Vedela som, že ma nečaká nič ľahké. Hrala som proti Cornetovej minulý týždeň v Cincinnati, zvíťazila som vo dvoch setoch, a tušila som, že ona bude na dnešný zápas veľmi dobre pripravená,“ uviedla Dominika Cibulková v prvom interview po zápase ešte na dvorci.

„Naozaj to nebolo jednoduché vrátiť sa do zápasu, ale pripomenula som si svoju hru z minulého roka, keď sa mi darili takéto comebacky aj v treťom sete,“ dodala 28-ročná Slovenka.

Cibulková ukončila stretnutie s 22 víťaznými údermi a 36 nevynútenými chybami, jej súperka mala podobné čísla (21 resp. 32). V konečnom dôsledku rozhodol jeden brejk navyše v prospech Slovenky, premenila 6 z 9 možností, kým Francúzka 5 z 12.

Pred súbojom proti Pavľučenkovovej (bilancia 5:3) Cibulková poznamenala: „Bude to opäť náročné, ale práve preto som prišla na tento turnaj, aby som si odskúšala čo najviac takých stretnutí pred US Open. Mám rada veľké výzvy, verím v ďalší dobrý zápas.“

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR-2) – Alizé Cornetová (Fr.) 2:6, 6:2, 6:4 za 122 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Alizé Cornetová