Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

US Open bude bez Škamlovej aj Kovalíka, neuspeli v kvalifikácii

Slovenská tenistka Chantal Škamlová prehrala s rovnako nenasadenou Holanďankou Lesley Kerkhoveovou za 98 minút 6:2, 4:6 a 1:6 v utorňajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (28. augusta - 10. septembra, celková dotácia 50,4 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

22.08.2017 19:48 , aktualizované: 22:42
Chantal Škamlová Foto: ,
Chantal Škamlová.
debata

Bol to premiérový vzájomný duel 23-ročnej 225. ženy singlového renkingu WTA Škamlovej s 25-ročnou 170. hráčkou počítačového poradia Kerkhoveovou.

Rodáčka z Banskej Bystrice Škamlová absolvovala svoj absolútny seniorský debut na veľkej štvorke. Členka Akadémie Love 4 Tennis v juniorskej kategórii v sezóne 2010 získala po boku krajanky Jany Čepelovej titul vo štvorhre na melbournských Australian Open.

Až v stredu v kvalifikácii dvojhry žien zo SR začnú Viktória Kužmová a Karolína Schmiedlová, zo zdravotných dôvodov na ňu aj zvyšok sezóny rezignovali Rebecca Šramková a Kristína Kučová.

Priamo v „main draw“ sa predstavia Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová, u mužov Norbert Gombos. Do kvalifikácie dvojhry mužov sa v utorok zapojí Jozef Kovalík a v stredu Lukáš Lacko, právo na štart v nej nevyužili Martin Kližan a Andrej Martin.

Dvojhra žien – kvalifikácia – 1. kolo:
Lesley Kerkhoveová (Hol.) – Chantal Škamlová (SR) 2:6, 6:4, 6:1

Kovalík nestačil na Kukuškina

Slovenský tenista Jozef Kovalík prehral za 68 minút 1:6, 3:6 s favorizovaným kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom nasadeným ako šiestym v utorňajšom stretnutí 1. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže US Open.

Bol to premiérový duel zverenca Borisa Borgulu v rámci programu NTC s 29-ročným ruským rodákom Kukuškinom, aktuálne 102. v počítačovom poradí a kedysi aj 46. v systéme.

Dosiaľ najvyššie 109. hráč hodnotenia Kovalík, momentálne 157. v singlovom renkingu ATP, si už zahral v „main draw“ na všetkých súčastiach veľkej štvorky okrem Wimbledonu (Australian Open aj US Open 2016, Roland Garros 2017). Minulý rok v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center prehral vo finálovom 3. kole kvalifikácie 6:7 (5), 5:7 so Švajčiarom Marcom Chiudinellim, v hlavnej súťaži sa však napokon predstavil ako tzv. lucky loser a podľahol Kanaďanovi Vasekovi Pospisilovi 1:6, 3:6, 3:6.

Daviscupový reprezentant SR Kovalík teraz hral v lokalite Flushing Meadows medzi seniormi tretíkrát. Predvlani v 1. kole kvalifikácie nestačil na Francúza Davida Gueza (4:6, 4:6).

Dvojhra mužov – kvalifikácia – 1. kolo:
Michail Kukuškin (Kaz.-6) – Jozef Kovalík (SR) 6:1, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Chantal Škamlová