Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Azarenkovej voľba. Radšej dieťa ako kariéra

Život zasvätila tenisu. Počas štrnásťročnej profesionálnej kariéry mu obetovala mnoho. Za drinu, obetavosť a litre potu ju milovaný šport štedro odmenil: grandslamovými titulmi, postom svetovej jednotky i takmer tridsiatimi miliónmi amerických dolárov zarobených na prémiách.

22.08.2017 15:17
Victoria Azarenková Foto: ,
Victoria Azarenková.
debata

Victoria Azarenková je športovou hviezdou. Hoci najlepšie obdobie kariéry má 28-ročná hráčka už zrejme za sebou, ešte stále patrí k tomu najlepšiemu, čo súčasný ženský tenis ponúka. Do širšieho okruhu favoritiek sa mala Bieloruska zaradiť aj na blížiacom sa US Open (štartuje 28. augusta). Lenže nezaradí. Na newyorské dvorce ju nepustia vážne súkromné problémy.

Osud totiž postavil rodáčku z Minsku pred závažnú otázku: kariéra či dieťa?

Azarenková sa rozhodla jednoznačne, srdcom. Prednosť dala – tak, ako zrejme väčšina matiek – potomkovi. V prípade dvojnásobnej grandslamovej víťazky (Australian Open 2012, 2013) ide o osemmesačného syna Lea.

Práve on je hlavnou postavou súdneho procesu, v ktorom stojí na jednej strane Azarenková a na druhej jej bývalý partner a Leov otec Billy McKeague. Obaja rodičia sa doťahujú o starostlivosť o syna. Súd v Kalifornii (Azarenkovej bydliskom je Los Angeles) preto rozhodol, že ak chce Bieloruska cestovať na záverečný grandslam roka, musí nechať Lea doma.

„Deň, keď sa narodil Leo, bol najšťastnejším v mojom živote. Preto som sa rozhodla, že na US Open nepocestujem. Je mi to veľmi ľúto," odkázala Azarenková fanúšikom prostredníctvom sociálnych sietí.

Podľa viacerých expertov pritom mohla vo Flushing Meadows pomýšľať na veľký úspech. Napokon, na US Open sa zvyklo Azarenkovej dariť. V rokoch 2012 a 2013 si tu zahrala vo finále.

„Áno, veľmi som sa do New Yorku tešila. Sú však aj dôležitejšie veci ako tenis. Priznávam však, že mi to je ľúto. Napokon, keď som začala v marci znovu tvrdo drieť, mala som jediný cieľ: čo najskôr sa vrátiť znovu na najvyššiu úroveň," uviedla Azarenková.

Na súťažné kurty napokon vybehla prekvapujúco ešte pred Wimbledonom (na Mallorce). Následne cestovala aj na najslávnejší turnaj sveta, kde uhrala tri víťazstvá. Po ňom sa však začali jej problémy. Rozišla sa s McKeagueom a nezostávalo jej nič iné, len dúfať, že sa s otcom svojho dieťaťa dohodne. Na čom? Že do New Yorku pocestujú spoločne. Ku konsenzu však neprišlo. Nielen pre Azarenkovú, ale aj svetový tenis je to škoda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Victoria Azarenková