Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dochádza Nadalovi za oceánom para? V Cincinnati ho zdolal ďalší mladík

Španiel Rafael Nadal vypadol vo štvrťfinále na turnaji ATP v americkom Cincinnati po tom, ako sa vrátil na vrchol svetového rebríčka po viac ako troch rokoch. Víťaz pätnástich grandslamov podľahol austrálskemu mladíkovi Nickovi Kyrgiosovi 2:6, 5:7.

19.08.2017 09:00 , aktualizované: 10:52
Rafael Nadal Foto: ,
Nick Kyrgios a Rafael Nadal v americkom Cincinnati.
debata

„Proti nemu to je vždy ťažké, Nick hrá skvele, ale mne to nešlo,“ povedal Nadal, ktorý na prvom mieste rebríčka ATP nahradil zraneného Brita Andyho Murrayho. Pre Španiela je to ďalší neúspech v zápase s výrazne mladším súperom, keď ho minulý týždeň v Montreale zdolal Kanaďan Denis Shapovalov.

Kyrgios bude hrať v semifinále proti ďalšiemu Španielovi Davidovi Ferrerovi, ktorý prekvapil víťazstvom nad tretím Rakúšanom Dominicom Thiemom dvakrát 6:3.

Rafael Nadal však nemusí smútiť z neúčasti v kvartete najlepších v Cincinnati, Vzhľadom na absencie terajšieho lídra Andyho Murrayho z Veľkej Británie aj potenciálneho uchádzača Rogera Federera zo Švajčiarska na spomenutom turnaji sa ocitne v pondelok 21. augusta po viac ako troch rokoch na vrchole svetového rebríčka vo dvojhre.

Nadal premiérovo bol lídrom 18. augusta 2008 a dosiaľ naposledy 6. júla 2014. Má za sebou tri funkčné obdobia a dovedna 141 týždňov na čele. „Je to niečo neuveriteľné a pre mňa úžasný úspech, niečo výnimočné. Odkedy som naposledy bol na čele, udialo sa veľa vecí, prišli zranenia, mal som náročné obdobia,“ skonštatoval zverenec Carlosa Moyu a svojho stráka Toniho.

Dvojhra – štvrťfinále:
Nick Kyrgios (Aus.) – Rafael Nadal (Šp.-1) 6:2, 7:5
David Ferrer (Šp.) – Dominic Thiem (Rak.-3) 6:3, 6:3
Grigor Dimitrov (Bul.-7) – Juiči Sugita (Jap.) 6:2, 6:1
John Isner (USA-14) – Jared Donaldson (USA) 7:6 (4), 7:5

Program sobotňajšieho semifinále dvojhry:
John Isner (USA-14) – Grigor Dimitrov (Bul.-7)
Nick Kyrgios (Aus.) – David Ferrer (Šp.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal