Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dočkala sa. Šafářová bude od pondelka svetovou jednotkou

Česká tenistka Lucie Šafářová sa v pondelok 21. augusta premiérovo vo svojej kariére ocitne na poste jednotky svetového rebríčka WTA vo štvorhre.

18.08.2017 19:41
Lucie Šafářová Foto: ,
Lucie Šafářová sa v pondelok 21. augusta premiérovo vo svojej kariére ocitne na poste jednotky svetového rebríčka WTA vo štvorhre.
debata

Po boku krajanky Barbory Strýcovej na to potrebovala uspieť vo štvrťfinále debla v americkom Cincinnati proti austrálskej dvojici Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquová. Češky triumfovali 6:3, 7:6 (4).

Šafářovej tradičná deblová partnerka a momentálne zároveň líderka hodnotenia Bethanie Matteková-Sandsová z USA si 6. júla na Wimbledone počas duelu 2. kola dvojhry proti Rumunke Sorane Cirsteovej zranila pravé koleno, podstúpila operáciu a do diania sa vráti najskôr na jar 2018. Na čele figuruje od 9. januára 2017, panuje 32. týždeň, je to jej prvé funkčné obdobie.

Tridsaťročná ľavoruká univerzálka Šafářová bola vo dvojhre aj v Top 5 a je finalistkou parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2015, aktuálne sa v singli nachádza na 36. pozícii.

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #štvorhra #Lucie Šafářová