Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mamina tabletka v polievke? Erraniová vysvetľovala dopingový nález

Talianska tenistka Sara Erraniová v stredu na tlačovej konferencii zopakovala, že jediným možným vysvetlením jej pozitívneho dopingového testu na letrozol je, že sa kontaminovala jedlom.

09.08.2017 17:52
Sara Erraniová Foto: ,
Sara Erraniová.
debata

Podľa bývalej piatej hráčky svetového rebríčka obsahujú zakázanú látku tablety, ktoré jej matka užíva po operácii rakoviny prsníka.

„Nevieme presne, ako sa to stalo, ale ja som nikdy doping nebrala. Vylúčili sme všetky ostatné možnosti a zostala tá, že mi matkina tabletka spadla do polievky a rozpustila sa v nej,“ vyhlásila päťnásobná víťazka štvorhry na grandslamových turnajoch, ktorej medzinárodná federácia ITF zastavila činnosť na dva mesiace.

Jej pondelkové vysvetlenie na Twitteri sa stalo terčom posmechu. Tridsaťročná finalistka dvojhry na French Open 2012 zdôraznila, že jej správa o dopingovom náleze zničila povesť, hoci neexistujú dôkazy, že letrozol zlepšuje tenistom výkonnosť.

Sara Erraniová na stredajšej tlačovej konferencii

„To vo verdikte uviedla aj ITF, ale ja som si o sebe musela prečítať toľko lží… Veľmi mi to ublížilo,“ povedala Erraniová.

Letrozol sa užíva pri liečbe rakoviny prsníka. Môže však pôsobiť aj ako hormonálny a metabolický stimulant, preto patrí medzi zakázané látky. Erraniovej, ktorej vo svetovom rebríčku momentálne patrí 98. miesto, vyprší trest 3. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sara Erraniová