Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wawrinka neobháji titul na US Open. Rovnako ako Djokovič ukončil sezónu

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka podstúpi operáciu kolena a do súťažného diania sa vráti až v sezóne 2018.

04.08.2017 17:24
Stan Wawrinka Foto: ,
Stan Wawrinka.
debata

Informoval o tom prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej prezentácie. Tridsaťdvaročný trojnásobný grandslamový šampión Wawrinka figuruje na 4. mieste v singlovom renkingu ATP vo dvojhre. V 1. kole Wimbledonu na tráve v Londýne 3. júla prehral s Rusom Daniilom Medvedevom.

„So smútkom dávam na vedomie, že po rozhovoroch s mojím tímom a lekárom som musel pristúpiť k zložitému rozhodnutiu podrobiť sa chirurgickému zákroku. Je to jediné riešenie vedúce k istote, že budem v stave súperiť na najvyššej úrovni ešte veľa rokov. Samozrejme, že je to pre mňa extrémne roztrpčujúce, ale už v tejto chvíli hľadím vpred a plánujem si rehabilitáciu. Milujem tento šport a budem tvrdo pracovať na návrate. Vidíme sa v roku 2018!“ uviedol rodák z Lausanne Wawrinka.

Švajčiar teda 28. augusta – 10. septembra nebude obhajovať titul na vrcholných newyorských US Open. V lokalite Flushng Meadows pritom bude chýbať aj zdolaný finalista z vlaňajších medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických Novak Djokovič zo Srbska, ktorý minulú stredu oznámil predčasný koniec svojej sezóny pre dlhodobé ťažkosti s lakťom dominantnej pravej ruky.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Stan Wawrinka