Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Český tenista si pomohol podaním zospodu. Martin vyhral celý turnaj

Slovenský tenista Andrej Martin sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Advantage Cars Prague Open by Zenova v Prahe (dotácia 43 000 eur, antuka vonku). Martin nasadený ako štvrtý vo finále zdolal nenasadeného Nemca Yannicka Madena za 103 minút 7:6 (3), 6:3.

30.07.2017 12:35 , aktualizované: 17:25
Andrej Martin Foto: ,
Andrej Martin.
debata

Vo vyrovnanom stretnutí 27-ročný Martin (215. v rebríčku ATP) odskočil Madenovi (197.) v tajbrejku prvého setu na 6:1 a potom premenil tretí setbal. V druhom dejstve sa Martin rozhodujúcim spôsobom odpútal z 3:3 na 6:3. Pri svojom podaní premenil prvý mečbal, keď dosiahol „čistú hru“.

Andrej Martin si pripísal na konto ôsmy challengerový singlový triumf v kariére, druhý v tomto roku po aprílovom úspechu na antuke v mexickom San Luis Potosí. Martin je momentálne bez trénera a challengerový titul v Prahe dosiahol po sérii slabších výsledkov. Nedávno na turnaji ATP v chorvátskom Umagu, kde obhajoval vlaňajšie finále, skončil svoju púť v osemfinále.

Dvojhra – finále:
Andrej Martin (SR-4) – Yannick Maden (Nem.) 7:6 (3), 6:3 za 103 minút

V semifinálovom stretnutí prešiel Martin cez Adama Pavláska po výsledku 6:1, 7:6 (1). Za stavu 1:6, 5:5 a 30:40 sa Pavlásek odhodlal odvrátiť brejkbal súpera nečakaným podaním zospodu. „Občas som to skúšal počas tréningu. Povedal som si, že za takého stavu to nikto čakať nebude, tak som to vyskúšal. Len škoda, že mi to nepomohlo k výhre,“ povedal Pavlásek pre tennis-arena.cz.

Výmenu vďaka svojmu podaniu vyhral a následne si udržal podanie, v tajbrejku však na slovenského daviscupového reprezentanta nestačil a s turnajom sa rozlúčil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Martin #Adam Pavlásek