Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po vzore Federera. Ukončí Djokovič sezónu?

Bol to okamih, ktorý mnohé naznačil. Keď uprostred wimbledonského štvrťfinále s Tomášom Berdychom sklonil Novak Djokovič hlavu, zrak uprel k zemi a prikročil k sieti, zjavila sa nejednému fanúšikovi v mysli zlá predtucha.

25.07.2017 13:31 , aktualizované: 18:45
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič v opatere lekára na Wimbledone.
debata

Srbská tenisová hviezda ukončila pre zdravotné problémy zápas s českým súperom. Na tlačovej besede potom novinárom vysvetľovala, že silné bolesti v lakti už ďalej nemohla vydržať. Kto si vtedy myslel, že ide len o krátkodobú záležitosť, mýlil sa.

Niekdajšia svetová jednotka bude na súťažných kurtoch chýbať dlhší čas. S veľkou pravdepodobnosťou vynechá aj záverečný grandslamový turnaj sezóny – US Open. Newyorské podujatie sa uskutoční na prelome augusta a septembra.

„Problémy s lakťom má Novak už jeden a pol roka. Len vďaka rôznym liečbam a skvelej fyzickej kondícii dokázal potláčať bolesť a hrať ďalej," prezradil srbským médiám lekár tamojšieho daviscupového tímu Zdeslav Milinkovič.

Podľa neho môže Djokovič aj naďalej trénovať, no bez rakety v ruke. Navyše, jeho zranenie už prešlo do chronického štádia a liečba si vyžiada dlhší čas. Odhady hovoria o šiestich týždňoch. Je teda možné, že pre belehradského rodáka sa sezóna skončila už po Wimbledone.

Ak Djokovič nepocestuje na US Open (definitívu by mal na tlačovej besede oznámiť dnes), skončí sa jeho unikátna séria. Na grandslamovom turnaji nechýbal od januára 2005, keď si užil premiéru na Australian Open. Odvtedy sa na podujatiach veľkej štvorky predstavil 51-krát v rade. Na dvanástich z nich triumfoval, z toho dva razy na US Open (2011, 2015), kde mal tohto roku obhajovať finálovú účasť z vlaňajška.

Aj to svedčí o Djokovičovej odolnosti či dobrej starostlivosti o telo. Napokon, súčasná svetová štvorka odohrala rok čo rok ohromné množstvo zápasov. Vlani ich absolvovala 74, predvlani dokonca 88.

„Nechcem, aby to vyznelo zle, ale neprekvapuje ma, že pri takej záťaži vám telo povie dosť. Verím, že Novak bude čo najskôr v poriadku a späť na kurtoch," vyjadril sa legendárny Roger Federer.

Mimochodom, možno jeho cestou sa Djokovič vyberie. Švajčiar – devätnásťnásobný grandslamový šampión – vlani po dianí v All England Clube ukončil sezónu. S liečbou kolena (podstúpil operáciu) sa 36-ročný veterán neponáhľal, vrátil sa až v januári na Australian Open. A vyhral. Napíše o šesť rokov mladší Djokovič rovnaký príbeh so šťastným koncom?

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Novak Djokovič