Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Clijstersová a Roddick vstúpili do tenisovej siene slávy

Belgická bývalá tenistka Kim Clijstersová a takisto už nehrajúci Američan Andy Roddick v sobotu slávnostne pribudli do Medzinárodnej siene slávy v Newporte v USA.

23.07.2017 09:27
Andy Roddick Foto:
Andy Roddick.
debata

Uchádzali sa v kategórii hráčov z novšieho obdobia. Od januára bolo známe, že premenili nominácie z vlaňajšieho septembra. Oprávnení hlasujúci vyzdvihli aj výsledky vozičkárky Monique Kalkmanovej-van den Boschovej a prínos novinára a historika Steva Flinka a nebohého kouča Vica Bradena.

Roddick, Kalkmanová-van den Boschová a Flink sa prvej verejnej pocty po zvolení osobne dočkali už v spomenutom januári v Rod Laver Arene počas melbournských grandslamových Australian Open. Clijstersová nemohla cestovať, lebo krátko pred tým porodila tretieho potomka. Vo vtedy deviaty rok trvajúcom manželstve s americkým basketbalistom Brianom Lynchom priviedla v októbri na svet synčeka, ktorý dostal meno Blake Richard. Dcérka Jada Elle má osem rokov, syn Jack Leon tri.

Kim Clijstersová pohľadom hypnotizuje loptičku. Foto: SITA
Kim Clijstersová Kim Clijstersová pohľadom hypnotizuje loptičku.

Tridsaťštyriročná niekdajšia jednotka renkingu WTA vo dvojhre aj štvorhre Clijstersová má na konte štyri singlové grandslamové tituly (US Open 2005, 2009 a 2010, Australian Open 2011) a dva deblové (Roland Garros a Wimbledon 2003). V sezónach 2002, 2003 a 2010 triumfovala na koncoročnom šampionáte pod dnešným názvom WTA Finals. V roku 2001 sa podieľala na triumfe Belgičaniek v Pohári federácie. Svoju kariéru – už druhý raz – uzavrela v roku 2012.

Takisto 34-ročný Roddick, v minulostí líder hodnotenia ATP v singli, triumfoval v sezóne 2003 na vrcholných newyorských US Open. Trikrát si zahral vo finále Wimbledonu (2004, 2005 a 2009). Rozlúčil sa v septembri 2012. „Nie som najlepší tenista všetkých čias, ani najlepší zo svojej generácie. Nemám najlepšie správanie, nie som najskromnejší. Vyzerá to však tak, že sa práve stávam členom tenisovej Siene slávy,“ povedal Andy Roddick podľa ESPN. „Som taká šťastná, že tenis bol dlho súčasťou môjho života,“ dodala Kim Clijstersová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Roddick #Kim Clijstersová