Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Je to vôbec človek? Z Federera som celá namäkko

Keď vošla do útrob Národného tenisového centra, vítal ju ten najúprimnejší potlesk. Z desiatok detských rúk. Predtým, ako sa Magdaléna Rybáriková (28) stretla s médiami, musela prejsť koridorom, ktorý jej utvorili malí tenisti.

17.07.2017 15:16
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková zožala potlesk od detí.
debata (11)

„Bolo to veľmi milé. Deti vo mne zanechali silný dojem,“ vravela semifinalistka tohtoročného Wimbledonu. Piešťanská rodáčka odpovedala na novinárske otázky tak, ako jej je vlastné – ochotne, trpezlivo a najmä pokorne, bez veľkých slov.

O prvých krokoch

Nie som zvyknutá na to, aby sa o mňa ľudia takto zaujímali. Priznám sa, ani som len netušila, že toľkí sledovali moje počínanie vo Wimbledone. Prvé kroky viedli za rodinou, mali sme menšiu oslavu. Pocity sú neskutočné, veľmi si ich užívam. Verím, že to nie je naposledy.

O reakciách okolia

Nie som typ, ktorý by snoril po článkoch, reakciách médií. Keď som prišla domov, čakali ma všakovaké noviny po zápase s Muguruzovou. Povzdychla som si: učite nájdem samé negatívne ohlasy. Našťastie tomu tak nebolo. Väčšinou si pozriem len fotografie, aby som vedela, ako na nich vyzerám (smiech).

O stretnutí s Federerom

Vždy to pre mňa bol a aj bude obrovský vzor, idol. Je neuveriteľné, čo dokáže. Niekedy rozmýšľam, či to je vôbec človek. Nielen výkonmi, ale aj správaním sa. Akonáhle vstúpi do miestnosti, ihneď je plná energie. Pre mňa je Roger jednotka. Gratulácia od neho ma nesmierne potešila. Priznám sa však, že som bola z neho absolútne roztrasená. Ani som nevnímala, čo mi hovorí, len som rýchlo utiekla (smiech). Jeho tréner Severin Lüthi vie, že som z neho celá namäkko, tak ho poprosil, aby sa so mnou porozprával.

Dnes to bol tazky den pre mna, snazila som sa zahrat najlepsie ako som vedela, ale bohuzial to dnes neslo a naopak @garbimuguruza hrala famozne, patri jej velka gratulacia a vela stastia vo finale.Dnesny den Roger urobil pre mna trochu krajsim :) Este raz vam chcem vsetkym podakovat za obrovsku podporu, velmi si to vazim. Semifinale je krasne. Tough day at the office today for me.I was trying to play the best i could but it was just not working, on the other side @garbimuguruza played amazing and big congrats to her and wishing her good luck in the final. @rogerfederer made my day a little easier :)I want to thank you one more time for your huge support i appreciate it a lot.Semifinal is great :) #wimbledon2017 #thankful #greatsupport #kingroger

Príspevok, ktorý zdieľa Magdalena Rybarikova (@magdalena_rybarikova),

O nastavení

Nemyslím si, že bolo niečo úplne odlišné. Pomohlo mi však, že som pred Wimbledonom vyhrala veľa zápasov na tráve, nabrala som sebavedomie. Navyše, tentoraz som sa cítila výborne po zdravotnej stránke. Mohla som myslieť len na tenis, vďaka čomu som si každú chvíľu na kurte užila.

O zlomovom momente

Bol ním zápas s Plíškovou. Keď som ju zdolala, povedala som si, že teraz si už môžem poradiť s kýmkoľvek. Predsa len, je svetovou jednotkou, pred Wimbledonom vyhrala turnaj v Eastbourne. Odvtedy však odomňa fanúšikovia očakávali ďalšie víťazstvá, čo nebolo jednoduché psychicky zvládnuť. Nepripúšťala som si to však, nestavala som sa do pozície favoritky.

O hlade po úspechu

Je príjemné, že som zdolala kvalitné hráčky. Aj v minulosti som si poradila so súperkami, ktoré sa neskôr prebojovali vo Wimbledone do záverečnej fázy. Vtedy som si hovorila, prečo by sa to jedného dňa nemohol pošťastiť aj mne. Napokon mi to vyšlo, čo je do budúcnosti nesmierne povzbudivé. Navyše, ženský tenis je v súčasnosti veľmi vyrovnaný a prekvapiť môže hocikto.

O prekvapení samej seba

Určite ma prekvapilo, aká pokojná som bola počas kľúčových okamihov zápasu s Karolínou Plíškovou. Nerozhodil ma ani fakt, že sme hrali na centrálnom dvorci. Viackrát som bola podstatne nervóznejšia na kadejakých menších turnajoch ITF. Vo Wimbledone ma stres prepadol až v semifinále. Unikol mi úvod, mala som stuhnuté nohy. To všetko sa podpísalo pod to, že som sa na kurte necítila komfortne.

O semifinále s Muguruzovou

Bola som v šoku, ako hrala. Nastúpila som proti nej aj predtým, no nikdy nebola natoľko suverénna. Napokon, aj zápas so Svetlanou Kuznecovovou odohrala fantasticky – Ruska lietala po kurte ako špinavá bielizeň. Hovorila som si, že so mnou to bude iné, no nebolo. Formu potvrdila aj vo finále, v ktorom uštedrila Venus Williamsovej kanára. Wimbledon ovládla absolútne zaslúžene.

O renkingových cieľoch

Nikdy si nekladiem pred seba rebríčkové ciele. Zbytočne by som si na seba vytvárala tlak. V prvom rade chcem byť zdravá, potom sa dostavia aj výsledky. Každopádne, momentálne som na 33. priečke, vo zvyšku roka neobhajujem ďalšie body. Ak sa mi podarí čosi uhrať, môžem v rebríčku výrazne stúpať.

O svetovej desiatke

Pamätám si, že v jednom z rozhovorov som vravela o tom, že túžim po Top 10. Vtedy som mala sedemnásť rokov (smiech). Samozrejme, je to sen každej hráčky – rovnako, ako vyhrať grandslam. Momentálne si chcem v prvom rade užívať tenis a udržať si formu.

O výhodách

Som v klube Last eight (posledných osem). Vďaka tomu mám na každom Wimbledone o vstupenku navyše. Myslím si, že ide aj o pozvánky do VIP priestorov, čo som dosiaľ nevyužila. O ďalších výhodách neviem, ani nemám v pláne to riešiť.

O jahodách so šľahačkou

Samozrejme, ochutnala som ich. Ale viete, ako to chodí: nie je práve najlepší nápad dať si ich pred zápasom (smiech). Rada si dám aj kávu, ale to je už prílišné miešanie.

O množstve esemesiek

Dostala som ich obrovské množstvo. Neviem, či som stihla na všetky odpísať. Komu nie, tomu sa ospravedlňujem. Každú z nich si však nesmierne vážim.

O najbližšom programe

Verím, že si v najbližších dňoch trochu oddýchnem, hoci dovolenku nestihnem. Myslím však už aj na to, že postupne musím začať opäť tvrdo pracovať. Potrebujem znovu nabrať kondíciu, aby som bola pripravená na turnaje. Pôjdem do Toronta, Cincinnati, New Haven a napokon US Open. To je taká klasická americká séria.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková