Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bedro i lakeť. Wimbledon opustili ubolení šampióni

Utajiť to nešlo. Keď ste sa počas štvrťfinálových zápasov vo Wimbledone zadívali do tvárí Novaka Djokoviča a Andyho Murraya, našli ste v nich bolesť. Ukrutnú bolesť.

13.07.2017 16:22
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič v opatere lekára.
debata

Nie div, že Srb bitku s Čechom Tomášom Berdychom v druhom sete bez pardónu vzdal. Brit síce svoj päťsetový boj s Američanom Samom Querrym zviedol do konca, no už dávno pred záverečnou výmenou vedel, že úspešný byť nemôže.

„V závere to už bolo veľké trápenie. Bedro ma pobolieva počas celého turnaja. Napriek prehre som na seba hrdý,“ hovoril po zápase obhajca titulu. Na osemmilimetrovej tráve centrálneho dvorca zotrval domáci favorit do konca hádam len kvôli fanúšikom a vlastnej cti.

„Deň pred zápasom som sa snažil dať dokopy vďaka liekom. Išlo to však len pol hodiny. Dlhšie ma medicína nemohla udržať v hre,“ smútil taktiež Djokovič, ktorého trápi pravý lakeť.

Zverenec Andrého Agassiho mohol vo Wimbledone zaútočiť na post svetovej jednotky. Turnajom prechádzal až po štvrťfinále pomerne suverénne. V boji o najlepšiu štvorku však čelil v tej chvíli nezdolateľnému súperovi – bolesti.

„Pri podaní a forhende som lakeť cítil najviac. Priznám sa, že ma trápi už rok a pol,“ hovoril Djokovič. Pred novinármi pripustil, že zranenie ho nevyradí len z Wimbledonu, ale možno mu ukončí aj sezónu.

„Všetko potrebujem prekonzultovať s expertmi. Niektorí z nich sa vyjadrili, že potrebná bude možno i operácia. Všetko však chce čas. Neskôr budem múdrejší,“ vravel niekdajší líder svetového rebríčka.

Vyradenie Djokoviča z turnaja znamená, že aj po wimbledonských súbojoch zostane na čele renkingu Murray. Hoci aj v jeho prípade môže ísť o dlhšiu pauzu. „Nejaký čas strávim s rodinou. Až potom sa vrátim do práce. Kedy to bude, neviem. S tímom preberieme všetky možnosti a vyberieme z nich tú najsprávnejšiu,“ hovoril dvojnásobný wimbledonský šampión.

Zatiaľ čo Murraya s Djokovičom trápia v tejto sezóne zranenia, ďalší zo skúsených tridsiatnikov je vo fyzickej i psychickej pohode. Roger Federer je dva kroky od rekordného ôsmeho triumfu v All England Clube.

„Prirodzene, som prekvapený, že Murray s Djokovičom na turnaji skončili. Nechcem tvrdiť, že k zraneniam skôr či neskôr príde, no obaja chlapci odohrali v posledných rokoch enormné množstvo zápasov, boli veľmi vyťažení. Je preto normálne, že ich telá sú opotrebované. Verím, že čoskoro sa vrátia na kurty,“ odkázal osemnásťnásobný grandslamový šampión svojim rivalom.

Mimochodom, Federera sužovali zdravotné problémy vlani. Prišiel o olympiádu i US Open, v júli ukončil sezónu.

Teraz je však najlepší tenista všetkých čias v poriadku a po Australian Open môže ovládnuť v tomto roku aj Wimbledon. V semifinále, v ktorom bude čeliť Berdychovi, niet väčšieho favorita.

Potvrdí švajčiarska legenda častokrát nevďačnú úlohu a znovu sa o čosi priblíži k postu svetovej jednotky?

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Novak Djokovič #Wimbledon 2017