Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Všetko je inak. Venus smrteľnú nehodu nezavinila, tvrdí polícia

Americká tenistka Venus Williamsová podľa záverov polície nenesie vinu na dopravnej nehode so smrteľnými následkami.

10.07.2017 14:04
Venus Williamsová Foto: ,
Venus Williamsová.
debata

Zábery bezpečnostnej kamery ukázali, že 37-ročná bývalá jednotka svetového rebríčka 9. júna v Palm Beach Gardens na Floride vošla so svojou Toyotou Sequoia do križovatky na zelenú. V plynulom pokračovaní jej však potom zabránilo iné vozidlo a keď sa neskôr pohla, nabúral do nej automobil, v ktorom utrpel napokon fatálne zranenia 78-ročný Jerome Barson, zomrel 22. júna. Informácie priniesla agentúra The Associated Press.

Staršia zo sestier Williamsových minulý týždeň napriek tejto traume z osobného života postúpila do osemfinále Wimbledonu. Na londýnskej grandslamovej tráve, na ktorej získala titul vo dvojhre v sezónach 2000, 2001, 2005, 2007 a 2008, sa v pondelok medzi najlepšími šestnástimi stretne s Chorvátkou Anou Konjuhovou, v 3. kole premožiteľkou Slovenky Dominiky Cibulkovej.

Manželka nebohého Linda Barsonová polícii povedala, že pri náhlej zmene svetla na semafore už nemohla zastaviť svoje auto, a preto narazila do vozidla známej tenistky. Williamsová vôbec nebola zranená a 68-ročná Barsonová iba ľahko – utrpela viacnásobné zlomeniny ruky. Tenistka v čase nehody nebola pod vplyvom alkoholu ani drog a tiež netelefonovala.

"Bola to nešťastná náhoda a Venus vyjadrila najhlbšiu sústrasť rodine, ktorá stratila milovaného člena,“ uviedol vo vyhlásení právnik aktuálne jedenástej hráčky svetového rebríčka Malcolm Cunnigham.

„Niet slov, ktorými by som popísala, aká som z toho zdevastovaná. Som kompletne nemá,“ vyhlásila Venus minulý pondelok na tlačovej besede na margo spomenutej tragédie a neubránila sa slzám, referovala o tom BBC. Rodina nebohého Venus zažalovala, požaduje nešpecifikované odškodné.

debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová