Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ubolená duša. Legenda Venus Williamsová ju lieči víťazstvami

Zo slávnej sesterskej dvojice bola vždy ona tou, ktorá držala emócie na uzde. Nerozdávala úsmevy, šetrila prejavmi hnevu, neplytvala výkrikmi. Jej chladnokrvným výrazom tváre by nepohrdol žiadny hráč pokru.

07.07.2017 06:00
debata (2)
Venus Williamsová vo Wimbledone. Foto: Reuters, MATTHEW CHILDS
Venus Williamsová Venus Williamsová vo Wimbledone.

Pred štartom Wimbledonu to však už ani Venus Williamsová s citovými prejavmi nevydržala. Stačila jediná novinárska otázka. O nehode, ktorú americká tenisová legenda spôsobila pred pár dňami na Floride. Zrážku dvoch vozidiel si odniesol dôchodca, ktorý vážnym zraneniam podľahol.

„Viete, ťažko hľadám slová. Neviem ani opísať, ako otrasne sa cítim. Naozaj som stratila reč. Viete, som…som iba…," hovorila so zovretým hrdlom päťnásobná wimbledonská šampiónka. V tom sa jej hlas zasekol, oči sa jej zaliali slzami. Donekonečna si ich pretierala, snažila sa potlačiť smútok. Napriek maximálnej snahe to nešlo. Premohla ju bolesť pri srdci.

„Asi by som mala ísť," povedala s plačom moderátorovi. Zdvihla sa zo stoličky a stratila sa v útrobách štadióna.

Zdá sa však, že staršia zo sesterskej dvojice Williamsových našla jednoduchý spôsob, ako zahojiť stále mokvajúce rany na duši. Ako zabudnúť na útrapy, bolesť. Víťazstvami. Po postupe do tretieho kola, po trojsetovej bitke si poradila s Číňankou Wang Čchiang, sa na jej tvári objavil nesmelý úsmev.

„Viete, pripraviť sa môžete na čokoľvek. Počas kariéry som sa pripravila na nespočetne veľa zápasov, na stovky súperiek. S takýmto čímsi však počítať nemôžete. Taký je život," hovorila 37-ročná hviezda po zápase.

Na jej hre boli badať známky neistoty. Diváci, komentátori, experti cítili, že Venus nie je v psychickej pohode. Súboj na kurte však (hoci s ťažkosťami) zvládla. A je pripravená na ďalšie. Už dnes na ňu čaká bitka generácií. Na druhú stranu kurtu sa postaví Naomi Osaková – mladučká, ešte len 19-ročná, tínedžerka.

Mimochodom, Japonka sa narodila 39 dní po tom, ako si Venus zahrala svoje premiérové grandslamové finále. Na US Open 1997 podľahla Švajčiarke Martine Hingisovej.

Dopraje si svetová jedenástka ďalšiu dávku víťaznej masti na ubolenú dušu?

2 debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Wimbledon 2017