Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nuda bez úcty či mince rozhodkyni. Za škandály vo Wimbledone padali tresty

Austrálsky tenista Bernard Tomic dostal pokutu 15 000 dolárov za komentáre po vyradení v prvom kole Wimbledonu a za to, že v stretnutí s Nemcom Mischom Zverevom predstieral zranenie.

06.07.2017 15:48 , aktualizované: 17:10
debata

Ruskému mladíkovi Daniilovi Medvedevovi, ktorý po prehre v druhom kole hodil mince smerom k rozhodcovi, nariadila Medzinárodná tenisová federácia zaplatiť 14 500 dolárov.

Tomic po hladkej prehre so Zverevom uviedol, že sa na kurte nudil a že už dlho márne hľadá motiváciu v tréningu i zápasoch. Počas zápasu si vyžiadal pauzu na ošetrenie, aj keď mu podľa ITF nič nebolo.

„Trochu som sa dnes na kurte nudil. Bol to môj ôsmy či deviaty Wimbledon. Mám len 24 rokov, ale ťažko sa mi hľadá motivácia. Fakt, budem úprimný, neviem ju na dvorci nájsť. Viem a vy tiež, že mám pred sebou nejakých ďalších desať rokov kariéry. Všetci pracujeme pre tú istú vec a myslím si, že šport treba mať v úcte. Podľa mňa mu neodovzdávam dosť rešpektu. Je to tak,“ vyhlásil Tomic pre BBC.

Pokuta ho pripraví zhruba o tretinu finančnej odmeny za účasť v prvom kole londýnskeho grandslamu, ktorá je 35 000 libier.

Kvôli vystúpeniu na tlačovej konferencii navyše s Tomicom rozviazal zmluvu výrobcu rakiet Head. „Jeho vyhlásenia rozhodne nezodpovedajú nášmu prístupu, vášni a rešpektu pre tenis a profesionalitu. Preto sme sa rozhodli ukončiť s Bernadom Tomicom spoluprácu,“ uviedla spoločnosť Head.

Medvedev v prvom kole prekvapil výhrou nad Švajčiarom Stanom Wawrinkom, v ďalšom zápase podľahol v piatich setoch Belgičanovi Rubénovi Bemelmansovi. Pred odchodom do šatní vytiahol peňaženku, vybral z nej mince a začal ich rozhadzovať okolo empajru.

Dvadsaťjedenročnému hráčovi sa zdalo, že portugalská rozhodkyňa Mariana Alvesová nadržiavala jeho súperovi. Neskôr sa za svoje správanie ospravedlnil. „Mal som horúcu hlavu a urobil zlú vec. Neviem prečo. Bolo to fakt stupídne,“ povedal Medvedev.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bernard Tomic #Wimbledon 2017 #Danil Medvedev