Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič nastúpi proti Kližanovi ako čerstvý víťaz turnaja. Dočkal sa po pol roku

Srbský tenista Novak Djokovič ako najvyššie nasadený sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Aegon International v britskom Eastbourne (dotácia 693 210 eur, tráva). Tridsaťročný rodák z Belehradu zdolal v sobotňajšom finále dvojku podujatia, vekového rovesníka Gaela Monfilsa z Francúzska za 77 minút presvedčivo 6:3, 6:4.

01.07.2017 17:31 , aktualizované: 18:22
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič pózuje s víťaznou trofejou z turnaja v Eastbourne.
debata

Favorizovaný Djokovič pri vlastnom podaní ani raz nezaváhal, v úvodnom sete „brejkol“ súpera v prvom a deviatom geme, v druhom sete sa mu to podarilo v rozhodujúcej desiatej hre, keď využil hneď prvý mečbal.

Pre „Noleho“ je to 68. singlový primát na hlavnom profesionálnom okruhu. Djokovič v utorok bude súperom Slováka Martina Kližana v 1. kole singlovej súťaže na treťom grandslamovom podujatí sezóny Wimbledone na tráve v Londýne.

„Bol to môj prvý štart v Eastbourne a verím, že vás v ďalších rokoch opäť uvidím,“ povedal Djokovič publiku a dodal: „Toto bola najlepšia možná príprava na budúci týždeň, dúfam, že sa od toho odrazím.“

Obľúbenec fanúšikov Monfils po stretnutí súperovi pogratuloval: „Dobrá práca, Novak! Hrali sme spolu po štrnástykrát a máme to 14:0. Skutočne dobrá práca.“

Djokovič vyhral pred sobotou naposledy turnaj v januári tohto roka v Dauhe, v máji prehral vo finále antukového turnaja v Ríme s Alexandrom Zverevom. Vo svetovom rebríčku Srb postupne klesol až na súčasné štvrté miesto. Späť na vrchol mu má ako tréner pomôcť slávny Američan Andre Agassi.

Aj v debli sa tešili v Eastbourne najvyššie nasadení tenisti. Američania Bob a Mike Bryanovci vo finále štvorhry ešte v piatok zvíťazili za 81 minút 6:7 (4), 6:4, 10:3 (zápasový tajbrejk) nad nenasadeným indicko-brazílskym párom Rohan Bopanna, André Sá. V tento deň zvládli aj semifinále a celkovo odohrali štyri súboje za 48 hodín vzhľadom na priebežnú nepriazeň počasia, pripomenul web Asociácie tenisových profesionálov (AT­P).

Finále turnaja ATP v Eastbourne (dotácia 693 210 eur, tráva):

Dvojhra:
Novak Djokovič (Srb.-1) – Gael Monfils (Fr.-2) 6:3, 6:4 za 77 minút

Štvorhra – finále:
Bob Bryan, Mike Bryan (USA-1) – Rohan Bopanna, André Sá (India/Braz.) 6:7 (4), 6:4, 10:3 (zápasový tajbrejk) za 81 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Gael Monfils #Martin Kližan #Novak Djokovič #Eastbourne