Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažký žreb. Kližana i Cibulkovú čakajú na Wimbledone náročné prekážky

Už v tejto chvíli je známe, že v pondelok sa zo SR predstavia Gombos, Cibulková a Čepelová a v utorok budú hrať Kližan, Rybáriková a Kučová.

30.06.2017 11:45 , aktualizované: 13:21
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata (1)

Martin Kližan (SR) – Novak Djokovič (Srb.-2), Norbert Gombos (SR) – Andreas Seppi (Tal.), Dominika Cibulková (SR-8) – Andrea Petkovicová (Nem.), Magdaléna Rybáriková (SR) – Monica Niculescová (Rum.), Jana Čepelová (SR) – Caroline Garciová (Fr.-21) a Kristína Kučová (SR) – kvalifikantka, taký bude zápasový program slovenských tenistov v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (3. – 16. júla, celková dotácia 31,6 milióna libier, tráva). Stanovil to piatkový žreb. Pribudnúť ešte môže Viktória Kužmová, v tento deň si vo finálovom 3. kole kvalifikácie zmeria sily s Kanaďankou Biancou Vanessou Andreescovou. Solídnu šancu stať sa napokon tzv. lucky loserom má Lukáš Lacko.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan Kližan má proti miestnemu šampiónovi zo sezón 2011, 2014 a 2015 Djokovičovi nasadenému ako druhému štatistiku 0:3. Bývalému lídrovi svetového rebríčka ATP podľahol v Miami a Šanghaji 2015 a Acapulcu 2017. Kližan figuruje na 44. pozícii v počítačovom poradí, Djokovič je o 40 pozícii vyššie.

Dvadsaťšesťročný rodák z Galanty Gombos (90.) si zmeria sily so Seppim (102.) premiérovo v kariére. Gombos má pred sebou absolútny debut v „main draw“ na veľkej štvorke. Skúsený 33-ročný niekdajší 18. hráč systému Seppi tento týždeň je už v semifinále práve na tráve v tureckej Antalyi.

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta z októbrového Singapuru Cibulková má proti 29-ročnej niekdajšej deviatke singlového renkingu WTA Petkovicovej (88.) bilanciu 1:4. Uspela iba v premiérovej konfrontácii v New Havene 2012. Najčerstvej­šiu zo štyroch prehier inkasovala vo februári 2015 v Antverpách (6:7 /2/, 0:6) a následne podstúpila operáciu nohy. Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková, aktuálne deviata v hodnotení, ťahá šnúru štyroch nezdarov, čo sa jej predtým naposledy stalo predvlani na prelome júna a júla.

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka Rybáriková (85.) stojí proti Niculescovej (51.), hráčke s ešte neortodoxnejším štýlom, 2:4, rivalita trvá už od roku 2005. Rumunka v januári 2014 v tasmánskom Hobarte triumfovala jasne 6:2, 6:0. Rekonvalescentka po dvoch vlaňajších letných operáciách Rybáriková uspela v 23 z ostatných 25 súbojov, v rámci toho získala tituly na podujatiach ITF v Gifu, Fukuoke, Surbitone a Ilkley a vrátila sa do Top 100, hoci ešte v apríli bola na 431. priečke.

Dvadsaťštyriročná Košičanka Čepelová (89.) skúsi univerzálke Garciovej (22.) nasadenej ako dvadsiatej prvej odplatiť prehru 3:6, 7:6 (5), 3:6, ktorú utrpela 23. júna v osemfinále na tráve v Santa Ponse na Malorke. S touto rivalkou prehrala 6:7 (4), 4:6 už v sezóne 2011 v juniorskej súťaži na parížskom antukovom grandslamovom podujatí Roland Garros.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka K. Kučová (107.) si na Majors zahrá šiesty raz v kariére, v All England Lawn Tennis and Croquet Clube iba druhýkrát. Už v roku 2009 bola v 2. kole Wimbledonu. Aktuálne sa jej príliš nedarí: prehrala v desiatich z ostatných jedenástich stretnutí vo dvojhre aj vinou dlhodobých ťažkostí s kolenom.

Už v tejto chvíli je známe, že v pondelok sa zo SR predstavia Gombos, Cibulková a Čepelová a v utorok budú hrať Kližan, Rybáriková a Kučová.

Dvojhra mužov – 1. kolo – žreb súperov Slovákov:
Martin Kližan (SR) – Novak Djokovič (Srb.-2) / bilancia: 0:3
Norbert Gombos (SR) – Andreas Seppi (Tal.) / bilancia: 0:0

Dvojhra žien – 1. kolo – žreb súperiek Sloveniek:
Dominika Cibulková (SR-8) – Andrea Petkovicová (Nem.) / bilancia: 1:4
Magdaléna Rybáriková (SR) – Monica Niculescová (Rum.) / bilancia: 2:4
Jana Čepelová (SR) – Caroline Garciová (Fr.-21) / bilancia: 0:2 (vrátane juniorského obdobia)
Kristína Kučová (SR) – kvalifikantka

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Martin Kližan #Novak Djokovič #Norbert Gombos