Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šramková si nezahrá na Wimbledone, Kužmovú od štartu delí krok

Slovenská tenistka Rebecca Šramková vo štvrtok v Roehamptone v Londýne prehrala so Srbkou Aleksandrou Kruničovou nasadenou ako prvou za 57 minút 2:6, 0:6 v stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone takisto na tráve v britskej metropole (3. - 16. júla).

29.06.2017 13:22 , aktualizované: 18:03
Rebecca Šramková Foto: ,
Rebecca Šramková
debata

Dvadsaťročná Bratislavčanka Šramková, 150. v singlovom renkingu WTA, teda nenadviaže na svoj debut v „main draw“ na veľkej štvorke z januárových melbournských Australian Open. V tento deň sa zo Sloveniek predstaví v 2. kole kvalifikácie aj Viktória Kužmová proti Ruske Poline Monovovej. Priamo v hlavnej singlovej súťaži nastúpia Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová a Kristína Kučová.

Kužmová postúpila do finále kvalifikácie

Slovenská tenistka Viktória Kužmová zvíťazila vo štvrtok v Roehamptone v Londýne za 91 minút 7:6 (1), 6:3 nad rovnako nenasadenou Ruskou Polinou Monovovou v stretnutí 2. kola kvalifikácie o postup na Wimbledon. Kužmová v úvodnom sete viedla 2:0, ale aj zaostáva 3:5 a neskôr 5:6 a príjem, ale zachránila sa. V tajbrejku navodila rozhodnutie únikom na 5:0.

Navyše, hneď v otváracom geme druhej časti zvládla brejk a potom už súperke nedovolila vrátiť sa do zápasu. Monovovej zobrala servis aj v deviatej hre.

Zverenkyňa Jána Sabovčíka v rámci programu NTC Kužmová nadviazala proti 24-ročnej 191. žene hodnotenia Monovovej na úspech 6:4, 2:6, 6:3, ktorý dosiahla v apríli na tvrdom povrchu na podujatí ITF v tureckom Istanbule.

Devätnásťročná Košičanka Kužmová, 157. v singlovom renkingu WTA, čo je zároveň jej osobný rekord, bude v piatok bojovať o svoj premiérový prienik do seniorského „main draw“ na veľkej štvorke s Biancou Vanessou Andreescovou (187.). Ešte len 17-ročná rumunskými koreňmi disponujúca Kanaďanka bude mať identickú ambíciu, teda debutovať v grandslamovej hlavnej súťaži. Obe sú juniorskými šampiónkami na Majors vo štvorhre: Kužmová sa presadila na US Open 2015, Andreescová na Australian Open aj Roland Garros 2017.

Priamo v hlavnej singlovej súťaži nastúpia Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová a Kristína Kučová.

Dvojhra žien – kvalifikácia – 2. kolo:
Viktória Kužmová (SR) – Polina Monovová (Rus.) 7:6 (1), 6:3 za 91 minút
Aleksandra Kruničová (Srb.-1) – Rebecca Šramková (SR) 6:2, 6:0 za 57 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Rebecca Šramková #Wimbledon 2017