Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlani získala titul, teraz končí v úvode. Cibulková prehrala štvrtý raz v rade

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji titul vo dvojhre na turnaji WTA Premier Aegon International v britskom Eastbourne (dotácia 819 000 USD, tráva). Štvorka podujatia Cibulková prehrala za 102 minút 5:7, 4:6 s domácou držiteľkou voľnej karty Heather Watsonovou, 126. v systéme, v pondelňajšom zápase 2. kola hlavnej singlovej súťaže. V 1. kole mala voľný žreb.

26.06.2017 18:12 , aktualizované: 20:30
debata (2)
zväčšiť Dominika Cibulková v zápase proti Heather... Foto: Reuters, MATTHEW CHILDS
Dominika Cibulková Dominika Cibulková v zápase proti Heather Watsonovej na turnaji v Eastbourne.

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková, aktuálne 9. vo svetovom rebríčku, klesla v štatistike s 25-ročnou Watsonovou na 1:2, oba predchádzajúce duely sa uskutočnili v sezóne 2014. V pondelok v úvodnom sete vyrovnala Cibulková z 2:4 na 4:4, ale nezvládla koncovku.

V druhej časti sa dostala z 2:5 na 4:5 aj cez jeden mečbal pri vlastnom podaní v ôsmej hre a dokonca dve hrozby v rade na príjme v deviatom geme, potom si však znova neudržala servis.

„Atmosféra bola neskutočná, ku koncu som z nej mala zimomriavky. Trochu som znervóznela a som šťastná, že ten napokon posledný gem som zvládla. Dominika na kurte tvrdo drie a bojuje. Bolo mi teda jasné, že to nebude jednoduché. Ona hrá veľmi agresívne, ale ja som sa s tým vyrovnala. Mám tiež nejaké zbrane, musela som ich využiť,“ povedala Watsonová pre Eurosport, citovala ju BBC.

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková prehrala štvrtý raz v rade. Predtým sa jej to naposledy stalo predvlani na prelome júna a júla. Vtedy to bolo práve v Eastbourne (osemfinálové 3. kolo), na Wimbledone, v Istanbule a v Baku. Tri z terajších štyroch nezdarov nedávnej štvorky systému Cibulkovej boli proti hráčkam mimo Top 100 hodnotenia.

zväčšiť Britka Heather Watsonová oslavuje triumf nad... Foto: Reuters, MATTHEW CHILDS
Heather Watsonová Britka Heather Watsonová oslavuje triumf nad Dominikou Cibulkovou.

V 2. kole parížskeho antukového grandslamového Roland Garros podľahla tuniskej lucky loserke z kvalifikácie Ons Jabeurovej (v tej chvíli 114.) a v Hertogenboschi inkasovala prehru od nemeckej kvalifikantky Antonie Lottnerovej (v čase duelu 161.). V Birminghame zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Matej Liptáka podľahla Češke Lucii Šafářovej (v danom okamihu 41., kedysi bola aj v Top 5), a to z dvoch mečbalov.

Bývalá 38. žena počítačového poradia Watsonová začiatkom júna vo finále turnaja ITF takisto na tráve v britskom Surbitone nestačila na Slovenku Magdalénu Rybárikovú. Teraz bude v osemfinálovom 3. kole čeliť úspešnej zo súboja Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-14) – Elise Mertensová (Belg.).

Dvojhra – 2. kolo:
Heather Watsonová (V. Brit.) – Dominika Cibulková (SR-4) 7:5, 6:4 za 102 minút

Kučová sa tiež lúči s Eastbourne

Slovenská tenistka Kristína Kučová prehrala s Američankou Lauren Davisovou za 73 minút 4:6, 2:6 v pondelňajšom zápase 1. kola v Eastbourne. Obe sa napokon dostali do akcie v „main draw“ ako tzv. lucky loserky z kvalifikácie.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka K. Kučová v sobotu vo finálovom 2. kole kvalifikácie podľahla 2:6, 5:7 Nemke Mone Barthelovej. Figuruje na 105. priečke v singlovom renkingu, 23-ročnej Davisovej patrí 29. post. Američanka v 2. kole v utorok vyzve poľskú osmičku turnaja Agnieszku Radwanskú.

Dvojhra – 1. kolo:
Lauren Davisová (USA) – Kristína Kučová (SR) 6:4, 6:2 za 73 minút

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Heather Watsonová #Eastbourne