Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekné gesto Hantuchovej. Vydraží raketu aj pre rodinu zosnulého nosiča

Tenisový turnaj Poprad-Tatry Challenger 2017 spoločensky vyvrcholí v predvečer finálového dňa - v piatok 23. júna 2017 slávnostným galavečerom v Grandhoteli Praha**** v Tatranskej Lomnici.

22.06.2017 13:39
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Pozvaní hostia budú pre charitatívne účely dražiť tenisovú raketu Daniely Hantuchovej. Výťažok z dražby pôjde už tretí rok do tatranského a podtatranského regiónu. Bývalá hráčka Top 5 rebríčka WTA Hantuchová si príde pozrieť do Popradu semifinále a finále turnaja, navyše venovala do dražby pre hráčov a partnerov svoju podpísanú raketu, ktorá sa bude dražiť za jej osobnej účasti.

"Verím, že práve charitatívny rozmer najväčšej tenisovej akcie pomôže tam, kde to najviac potrebujú. Najväčšia čiastka peňazí z piatkovej aukcie pôjde tento rok do rodiny horského nosiča, ktorý prišiel o život pri zachraňovaní skialpinistu pod Zbojníckou chatou, ďalšia časť na podporu mladých popradských tenisových talentov a občianskemu združeniu zameranému na športové aktivity detí v Tatrách. Po finančnej podpore popradskej nemocnice v roku 2015, dvoch tenisových oddielov, hendikepovaného dieťaťa a muža odkázaného na invalidný vozík v roku 2016, je to už tretíkrát, čo výnos z dražby pomôže ľuďom v tatranskom a podtatranskom regióne,“ uviedol riaditeľ Poprad-Tatry Challenger 2017 Branislav Stankovič.

Známe tenisové tváre už v minulosti podporili Prvú tatranskú vianočnú zbierku darčekov pre deti z detských domovov, ktorú v decembri minulého roka organizoval Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici. Tenis sa s Tatrami spája už vyše sto rokov a tenisti sú s tatranskými kopcami spätí aj pri svojich rekondičných, rekreačných a tréningových pobytoch so svojimi zverencami. "Lokalita Tatier, jej prírodné bohatstvo ako aj turistický ruch priťahuje na aktívne trávenie voľného času a relax širokú verejnosť, ale aj zaujímavých ľudí a známych športovcov. Verím, že sa raz naplní pôvodná myšlienka tohto významného tenisového podujatia a profesionálny tenis sa bude hrať priamo v srdci Tatier,“ uviedol Miloslav Mečíř, prezident Poprad-Tatry Challenger 2017

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová