Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federerovi návrat nevyšiel, v Stuttgarte ho na tráve zdolal 39-ročný Haas

Švajčiarsky grandslamový rekordér (18 triumfov) Roger Federer sa v stredu na tráve v nemeckom Stuttgarte vrátil do tenisového diania po viac ako dvoch mesiacoch pauzy na nazbieranie síl, ale návrat 35-ročného bazilejského rodáka na dvorce nebol víťazný.

14.06.2017 20:34
Roger Federer Foto:
Roger Federer na turnaji v nemeckom Stuttgarte.
debata

Jednotku podujatia ATP World Tour 250 Mercedes, ktorá mala v 1. kole voľný žreb, zastavil domáci Tommy Haas. Tridsaťdeväťročný nemecký veterán zdolal v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola Federera za 115 minút 2:6, 7:6 (8), 6:4 a Švajčiarovi uštedril iba druhú prehru v tomto kalendárnom roku.

„Z môjho výkonu som doslova v šoku. Ťažko nájsť nejaké slová a vyjadriť sa k duelu proti Rogerovi,“ skonštatoval Tommy Haas po víťaznom zápase s favorizovaným Švajčiarom.

Rodák z Hamburgu, ktorý podľa vlastných slov po tejto sezóne definitívne ukončí kariéru, na úvod turnaja prešiel cez Francúza Pierre-Huguesa Herberta (6:3, 4:6, 7:5), ale úvod osemfinálového súboja proti famóznemu švajčiarskemu tenistovi Haasovi nevyšiel. Dve zaváhania pri vlastnom podaní znamenali prehru v prvom sete 2:6.

Bývalá svetová dvojka potom zlepšila svoj výkon a dramatický druhý set sa rozhodoval až v tajbrejku. Haas mal v „skrátenej hre“ najskôr tri setbaly (za stavu 6:4 a 7:6), potom odvrátil jeden mečbal súpera (pri 7:8) a tromi bodmi za sebou poslal duel do tretieho setu. V ňom „brejkol“ Federera v piatom geme a keďže pri svojom servise nezaváhal, radoval sa z triumfu. Vo štvrťfinále nastúpi Tommy Haas proti šestke podujatia – krajanovi Mischovi Zverevovi.

Roger Federer dosiaľ naposledy hral 2. apríla, vo finále v americkom Miami na Floride prekonal odvekého španielskeho rivala Rafaela Nadala. Zavŕšil tým tzv. Sunshine Double v kombinácii s kalifornským Indian Wells. V januári sa na melbournských Australian Open radoval z 18. titulu na Majors, premiérového od Wimbledonu 2012.

Bývalý líder singlového renkingu Federer mal pred stredajším súbojom v Stuttgarte proti Haasovi tento rok bilanciu 19:1. Jedinú prehru utrpel 1. marca v osemfinále v Dubaji s Rusom Jevgenijom Donským, aj to z troch mečbalov. Ťahal šnúru 11 zápasových úspechov. Švajčiar je s 15 trofejami na tráve, resp. s efektivitou 86,9 % na prvej priečke v tzv. Open Ere. Sedemkrát sa radoval na Wimbledone a dokonca osem primátov nazbieral v Halle. V Stuttgarte vlani pri miestnom debute podľahol v semifinále Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi, teraz sa rozlúčil už v osemfinálovom 2. kole.

Výsledok stredajšieho stretnutia osemfinálového 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Mercedes Cup v nemeckom Stuttgarte (dotácia 701 974 eur, tráva):

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Tommy Haas (Nem.) – Roger Federer (Švaj.-1) 2:6, 7:6 (8), 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer