Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková pred Wimbledonom nemá formu. Zdolala ju 161. hráčka sveta

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepotvrdila rolu turnajovej jednotky a svetovej šestky na podujatí WTA International Ricoh Open na tráve v holandskom Hertogenboschi (dotácia 250 000 USD).

14.06.2017 15:42
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (2)

V zápase 1. kola dvojhry Cibulková v stredu popoludní nečakane podľahla nemeckej kvalifikantke Antonii Lottnerovej, 161. hráčke rebríčka, 5:7, 6:2, 4:6. Zápas trval 2:13 h a Lottnerová premenila prvý mečbal pri svojom podaní.

Cibulková rozhodujúcim spôsobom prišla o svoj servis v deviatej hre tretieho setu a brejk už potom jej 20-ročná súperka potvrdila na postup do 2. kola. V ňom sa stretne s Ruskou Jevgeniou Rodinovou. Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková hrala v Hertogenboschi na základe voľnej karty.

Dvojhra – 1. kolo:
Antonia Lottnerová (Nem.) – Dominika Cibulková (SR-1) 7:5, 2:6, 6:4

Cibulková s dvoma prehrami v rade s hráčkami mimo Top 100

Takmer presne po desiatich rokoch sa slovenská tenistka Dominika Cibulková dostala do nepríjemnej situácie, keď utŕžila dve prehry v rade so súperkami mimo prvej stovky svetového rebríčka. V júni 2007 v 1. kole kvalifikácie na tráve v anglickom Birminghame podľahla vtedy 207. žene renkingu WTA, Holanďanke Brende Schultzovej-McCarthyovej, a následne opäť na najrýchlejšom povrchu neuspela v 1. kole wimbledonskej kvalifikácie proti Rumunke Ande Perianovej (221.). Sama vtedy figurovala na 86., resp. 84. pozícii.

Aktuálne Cibulková už v postavení hráčky Top 10 hodnotenia nezvládla kombináciu antuka – tráva, keď boli nad jej sily dve účastníčky kvalifikácie. V 2. kole na parížskom Roland Garros podľahla tuniskej lucky loserke Ons Jabeurovej (pred RG 114. na svete) a po dvojtýždňovej pauze už na tráve v holandskom Hertogenboschi nestačila v stredu na Nemku Antoniu Lottnerovú, 161. v počítačovom poradí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková