Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pokus so superkoučom nevyšiel. Spojenie Berdycha s Ivaniševičom sa skončilo

Tenista Tomáš Berdych je po desiatich mesiacoch znovu bez trénera. Štrnásty hráč sveta na sociálnych sieťach oznámil, že ukončil spoluprácu s Chorvátom Goranom Ivaniševičom, ktorá sa začala vlani v auguste.

05.06.2017 18:01
Tomáš Berdych Foto: ,
Tomáš Berdych.
debata

„Goran a ja už nebudeme ďalej spolupracovať. Užil som si našu spoločnú cestu a zostaneme dobrými priateľmi. Želám mu všetko najlepšie do budúcnosti a ja budem napĺňať svoje ciele so svojím súčasným tímom,“ napísal Berdych.

Spolupráca pod vedením tzv. superkouča Ivaniševiča začala smolne. Berdych mal zápal slepého čreva, na operáciu nemusel, ale vynechal US Open. Po návrate síce vyhral na prelome septembra a októbra turnaj v Šen-čene, ale potom sa mu nedarilo a nedostal sa prvýkrát po šiestich štartoch v rade na Turnaj majstrov. Ideálne mu nevyšiel ani úvod tohto roku. Najlepšie zahral až týždeň pred Parížom, keď postúpil do finále v Lyone.

„Zažil som aj lepšie obdobia. Nebol to ideálny čas. Musím prísť na kurt a odviesť čo najlepší výkon a to sa mi párkrát nepodarilo. Za to si môžem sám, nie tréner,“ povedal Berdych po výhre v 1. kole na Roland Garros, ale v druhom už vypadol s neznámym Rusom Karenom Chačanovem. Po zápase sa sťažoval na problémy s bedrami.

Kvôli horším výsledkom tridsaťjedenročný Berdych tento rok po viac ako šiestich rokoch vypadol zo svetovej desiatky. Aktuálne je v rebríčku dvojhry ATP štrnásty.

Wimbledonský víťaz z roku 2001 a bývalý kráľ es Ivaniševič sa snažil zlepšiť Berdychov servis a chcel, aby český tenista hral agresívnejšie. Berdych v Paríži pripustil, že sa zmeny môžu na jeho hre prejaviť aj negatívne. „Môže byť,“ pritakal a dodal: „Aspoň sa niečo deje, stále sa snažím vyvíjať. Lepšie ako len prizerať, že sa tam derú noví chlapci, ani nereagovať a len čakať na koniec. To nie je cesta. Zvolil som si inú,“ povedal.

Berdych pred rokom ukončil pred antukovým French Open spoluprácu s venezuelským koučom Danielom Vallverdem. Potom mu pomáhal Chorvát Luka Kutanjac, ktorý je podľa všetkého naďalej súčasťou jeho tímu.

Pred zahraničnými trénermi mala dlhoročná česká jednotka domácich koučov. Do sveta veľkého tenisu Berdycha uviedol Jaroslav Navrátil a šesť rokov pracoval s Tomášom Kroupom, pod ktorého vedením hral na londýnskej tráve i finále Wimbledonu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Berdych #Goran Ivaniševič