Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halepová myslí len na víťazstvá, Plíšková je po obrate bližšie k postu jednotky

Tak, ako mnohé jej súperky, aj ona patrí na zoznam čakateliek. Na čo? Na prvý grandslamový titul. Simona Halepová je jednou z tenisových hviezd, ktorým trofej z turnajov veľkej štvorky neustále uniká. Napriek mnohým pokusom o jej zisk. Najbližšie k nej bola pred tromi rokmi na Roland Garros. Vo finále však Rumunka nestačila na Rusku Mariu Šarapovovú.

05.06.2017 13:06 , aktualizované: 20:13
debata
zväčšiť Simona Halepová v osemfinále Roland Garros. Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Simona Halepová Simona Halepová v osemfinále Roland Garros.

K najvýraznejším favoritkám patrí tretia hráčka sveta aj na tohtoročnom parížskom grandslame. Po suverénnom víťazstve nad Španielkou Carlou Suarézovou-Navarrovou (6:1, 6:1) je k naplneniu vysnívaného cieľa opäť o krok bližšie. Od pondelka má 25-ročná hráčka vo francúzskej metropole štatút štvrťfinalistky.

„Myslím si, že som odohrala svoj najlepší zápas v tomto roku. Nechýbala mi motivácia, bola som dostatočne agresívna. Súperku som zatlačila ďaleko za základnú čiaru," hovorila Halepová po prekvapujúco hladkom víťazstve.

Sympatická Rumunka hrá zatiaľ v Paríži skvele. V štyroch zápasoch nestratila ani set. Necelý týždeň pred štartom turnaja pritom pochybovala o tom, či naň pocestuje. Počas finálového zápasu v Ríme s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (prehrala ho) si totiž zranila členok na pravej nohe. Na tlačovú besedu prišla s ľadovým obkladom. A vravela, že lekári odhadujú jej šance štartovať na Roland Garros 50 na 50.

„Vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že mám poškodené väzy," uviedla tri dni po finále na Instagrame.

Zhoršený zdravotný stav však napokon Halepovú nepribrzdil. Do Paríža odletela a už ju delia len tri kroky na ceste za premiérovým grandslamovým titulom. Ten prvý sa pokúsi urobiť práve v súboji so Svitolinovou.

„Cítim, že sa každým dňom zlepšujem. Nemyslím na nič iné, len na víťazstvá. Verím, že v Paríži ešte zopár dní pobudnem," hovorila novinárom na tlačovej besede po zápase so Suárezovou-Navarrovou.

Halepová má o motiváciu navyše. V prípade, že by na Roland Garros nenašla premožiteľku, dívala by sa od pondelka vo svetovom rebríčku na všetky konkurentky z najväčšej výšky.

Na post jednotky sa môže dostať aj česká tenistka Karolína Plíšková. Delia ju od neho dve víťazstvá. Plíšková otočila osemfinálový zápas s Veronicou Cepedeovou z Paraguaja a po nevydarenom úvode zvíťazila 2:6, 6:3 a 6:4. Na Roland Garros si premiérovo zahrá vo štvrťfinále.

„Ani si neviete predstaviť, aká som šťastná. Súperka zahrala veľmi dobre, tiež by si zaslúžila prienik do štvrťfinále. Dnes som sa necítila nejako dobre, o to mám väčšiu radosť z postupu. Vopred je mi jasné, že v osmičke budem okrem súperky čeliť aj publiku“ podotkla Kar. Plíšková v interview na kurte, citoval ju blog turnaja.

„Fúkal pomerne silný vietor a na tomto kurte to zvykne vyvolávať zvláštne efekty. Aj vzhľadom na okolnosti som veľmi rada, ako som to zvládla. Ešte však nie je koniec, som iba vo štvrťfinále. Teraz si chcem vychutnať triumf, môj premiérový na Dvorci Philippa Chatriera,“ podotkola Garciová.

Roland Garros

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále):
Karolína Plíšková (ČR-2) – Verónica Cepedeová-Roygová (Parag.) 2:6, 6:3, 6:4
Simona Halepová (Rum.-3) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-21) 6:1, 6:1
Elina Svitolinová (Ukr.-5) – Petra Martičová (Chor.) 4:6, 6:3, 7:5
Caroline Garciová (Fr.-28) – Alizé Cornetová (Fr.) 6:2, 6:4

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien (zhora podľa „pavúka“):
Jelena Ostapenková (Lot.) – Caroline Wozniacka (Dán.-11)
Kristina Mladenovicová (Fr.-13) – Timea Bacsinszká (Švaj.-30)
Elina Svitolinová (Ukr.-5) – Simona Halepová (Rum.-3)
Caroline Garciová (Fr.-28) – Karolína Plíšková (ČR-2)

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Plíšková #Simona Halepová #Roland Garros