Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol byť manažérom. Ruský dlháň Chačanov žiari na parížskej antuke

Keby z neho nebol tenista, zameral by sa na dráhu basketbalistu či manažéra športových hviezd. A možno aj lekára - tak, ako jeho rodičia.

04.06.2017 17:06
Karen Chačanov Foto: ,
Karen Chačanov v zápase proti Johnovi Isnerovi.
debata

V ruke mu však prischla raketa. A zdá sa, že v momente, keď sa pre ňu rozhodol, urobil životný krok.

Karen Chačanov si podmaňuje tenisový svet. Odvážnu misiu s týmto mottom začal v Paríži. Na Roland Garros. Ruský mladík si na druhom grandslamovom turnaji roka zahrá v osemfinále. Po čiľskom kvalifikantovi Nicolásovi Jarrym a vysokofavorizovanom Čechovi Tomášovi Berdychovi vyradil 21-ročný talent aj ďalšieho nasadeného súpera – amerického dlháňa Johna Isnera.

„Prežívam ohromné pocity. Myslím si, že som splnil všetko, čo sme si s tímom naplánovali. Verím, že to zopakujem aj v nasledujúcom zápase,“ hovoril Chačanov po prekonaní ďalšej prekážky.

V boji o štvrťfinálovú miestenku sa Chačanov stretne so súperom z kategórie najnáročnejších – so svetovou jednotkou Andym Murraym.

„Samozrejme, favoritom bude Brit. No Chačanov ho môže výrazne potrápiť, dokonca i zdolať. Ak bude hrať tak, ako so mnou, môže sa postarať o ďalšie veľké prekvapenie. Chačanov je mladý, nemá čo stratiť, to môže byť jeho výhoda. Najmä musí veriť tomu, že Andyho môže zdolať,“ prognózuje pred zaujímavou bitkou Isner.

Chačanov potvrdzuje, že v 21 rokoch je veľmi dôstojným zástupcom nastupujúcej generácie. Veď z ostatných šiestich zápasov s hráčmi z elitnej svetovej tridsiatky zvíťazil v štyroch. Zároveň je najmladším osemfinalistom na Roland Garros od roku 2009, keď medzi najlepších šestnásť tenistov postúpil Marin Čilič.

Mimochodom, Chačanov ťaží z rovnakej silnej stránky ako Chorvát: z podania, ktoré označuje za svoj najobľúbenejší úder. Pri výške 198 centimetrov (zdedil ju po otcovi Abgarovi, niekdajšom profesionálnom volejbalistovi) nič prekvapujúce.

Tak, ako jeho najobľúbenejšia záľuba – basketbal. Palce drží Miami Heat, radosť mal však aj v sobotu v noci, keď futbalisti Realu Madrid zdvihli nad hlavy trofej pre víťaza Ligy majstrov. Chačanov je totiž veľkým fanúšikom španielskeho giganta.

Tenisové zručnosti si však zdokonaľuje v Barcelone. Práve na tomto mieste sa pred štartom Roland Garros dočkal veľkej premiéry. Po prvý raz v kariére zdolal súpera z elitnej svetovej desiatky – Belgičana Davida Goffina.

Už v Katalánsku Chačanov naznačil, že jeho schopnosti sú – aj vzhľadom k mladému veku – výnimočné. Na čo mu budú stačiť na najslávnejšaj antuke sveta?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros 2017 #Karen Chačanov