Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelovej premožiteľka Halepová je v Paríži už v osemfinále

Rumunská tenistka Simona Halepová nasadená ako tretia zvíťazila za 78 minút 6:0, 7:5 nad ruskou dvadsaťšestkou "pavúka" Dariou Kasatkinovou v sobotňajšom stretnutí 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (28. mája - 11. júna).

03.06.2017 21:35
Simona Halepová Foto: ,
Simona Halepová.
debata

Obe zhodou okolností nedávno utrpeli zranenie členka – Rumunka pravého, súperka ľavého. Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka v rámci trnavskej Empire Tennis Academy Kasatkinová v druhej časti predviedla nádejný obrat z 1:3 a 5:3, ale nevyužila jeden setbal na servise v deviatom geme a dokonca tri možnosti na príjme v desiatej hre a pykala za to.

„Bol to dobrý zápas. Myslím si, že som v ňom hrala fakt kvalitne napriek manku 3:5 v druhom sete. Dnes to bol veľmi vysoký štandard tenisu. Súperka k tomu značne prispela,“ uznanlivo povedala podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) Halepová, ktorá skončila na 25 „winneroch“ a 13 nevynútených chybách, Kasatkinová mala pomer 16:24.

Halepová v 1. kole v utorok premohla Slovenku Janu Čepelovú 6:2, 6:3, v osemfinále si zmeria sily so Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou nasadenou ako dvadsiatou prvou.

Dvadsaťpäťročná štvorka singlového renkingu WTA Halepová je vo francúzskej metropole finalistkou ročníka 2014. Zverenkyňa Darrena Cahilla vlani bola pri Seine v osemfinále, nestačila v ňom na Austrálčanku Samanthu Stosurovú. Pred deviatimi rokmi triumfovala na RG v súťaži junioriek.

Štart Halepovej bol minulý týždeň priznane v ohrození. Spomenutú zdravotnú indispozíciu utrpela počas finále proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na antuke v Ríme. Prehrala 6:4, 5:7, 1:6 a na tlačovú besedu prišla s vrecúškom ľadu na nohe. Niekdajšia dvojka singlového renkingu minulú stredu na instagrame uviedla, že vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo poškodenie väzov. Halepová týždeň pred turnajom vo „večnom meste“ získala trofej na antuke v Madride. Na tomto podujatí sa môže premiérovo v kariére stať jednotkou hierarchie: potrebuje na to dobyť Pohár Suzanne Lenglenovej.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Simona Halepová (Rum.-3) – Daria Kasatkinová (Rus.-26) 6:0, 7:5
Alizé Cornetová (Fr.) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-9) 6:2, 6:1
Caroline Wozniacka (Dán.-11) – Catherine Bellisová (USA) 6:2, 2:6, 6:3 – v piatok prerušené pre tmu za stavu 6:2, 2:5
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-21) – Jelena Vesninová (Rus.-14) 6:4, 6:4
Caroline Garciová (Fr.-28) – Chsieh Su-wej (Taiw.) 6:4, 4:6, 9:7

debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Halepová #Roland Garros 2017