Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Agassi bude s Djokovičom pokračovať. Bez odmeny

Spolupráca Novaka Djokoviča a Andreho Agassiho bude pokračovať aj po French Open a naďalej len na čiastočný úväzok aj bez nároku na odmenu.

03.06.2017 14:18
Andre Agassi, Novak Djokovič Foto: ,
Andre Agassi a Novak Djokovič.
debata

Druhý tenista svetového rebríčka sa dal dokopy s bývalým úspešným Američanom tesne pred parížskym grandslamom a spolu budú minimálne aj počas Wimbledonu.

„Keď ma tam Novak bude chcieť, prídem,“ povedal Agassi v rozhovore pre Eurosport. Obaja tenisoví velikáni sa dohodli pred dvoma týždňami. Tridsaťročný Srb v zime po troch rokoch ukončil spoluprácu s koučom Borisom Beckerom a nedávno rozpustil celý realizačný tím.

Štyridsaťsedemročný Agassi, žijúci s rodinou v Las Vegas, už skôr avizoval, že môže byť Djokovičovi k dispozícii len na grandslamy a turnaj v Indian Wells. Na French Open mu zatiaľ pomohol k postupu do štvrtého kola, ale cez víkend už z Paríža odletel a vrátil sa domov. S rodinou si teraz užije dlho plánovanú dovolenku.

Agassi tvrdí, že keby to nebol práve Djokovič, k tenisu by sa nevrátil. „Mal som túžbu to skúsiť a byť s ním úspešný,“ prezradil Agassi, prečo výzvu prijal. Predchádzajúce ponuky pritom odmietal. Sám ukončil kariéru pred desiatimi rokmi, trofejí z grandslamov má osem.

Djokovič sa na kurtoch trápil, od minulého leta vyhral jediný turnaj. Agassi kývol a žiadnu odmenu od neho neberie. „Nechcem peniaze, chcem mu len pomôcť,“ povedal. „Pre tenis je taký človek úžasný. Má tridsať rokov, vyhral dvanásť grandslamov a určite môže vyhrať ďalšie. Je to fajn chalan a je inšpirujúce byť s ním. Občas človek nasleduje svoje srdce,“ dodal Agassi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Andre Agassi