Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližanove auty! Pozrite si prešľapy slovenského tenistu v uplynulom roku

Slovenský mužský tenis je už niekoľko rokov v kríze. V mužskej svetovej špičke sa dlhodobo pohybuje iba jediný hráč, Martin Kližan.

31.05.2017 17:26
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata (5)

Tenista, ktorý v uplynulých mesiacoch upozorňuje na seba viac nevhodným správaním, ako dobrými výsledkami. Toto sú jeho „prešľapy“, ktorými na seba v poslednom čase upriamil pozornosť.

Začalo sa to v septembri 2016, keď sa 27-ročný Bratislavčan rozhodol, že nepocestuje do Austrálie na stretnutie Davisovho pohára. Od Slovenského tenisového zväzu (STZ) dostal pokutu 20-tisíc eur. Kližanova neúčasť na stretnutí play off o postup do svetovej skupiny nebola nijako poburujúca, slovenský tenista totiž dovtedy poctivo reprezentoval. Až na malé výnimky – napr. olympijský turnaj v Riu, ktorý odignoroval kvôli údajnej hrozbe vírusu Zika.

Voči pokute sa spolu s Lukášom Lackom, ktorý rovnako v Austrálii nebol, odvolal. Neuspel. V novembri sa obaja hráči ospravedlnili kapitánovi tímu Miloslavovi Mečířovi a zdalo sa, že napätie sa skončilo.

Omyl! Už o necelý mesiac totiž Kližan nevyberaným spôsobom napadol zväz na Facebooku. "Buďte radi, že ma máte, inak by bolo Slovensko v šiestej neandertálsko-svetovej zóne,“ napísal okrem iného v statuse, ktorý vyvolal mediálne prestrelky i vášne na sociálnych sieťach. Do slovnej výmeny sa zaplietol aj s bývalou svetovou „šestkou“ Karolom Kučerom.

"Si mi na smiech. Iba si ukázal, kto si. Pred kamarátmi, členmi tímu a ľuďmi zo zväzu iba intriguješ a ohováraš ma. Potom ma nevieš ani pozdraviť. Na toto existuje iba jedno slovo: POTKAN,“ napísal Kližan o svojom bývalom trénerovi, s ktorým dosiahol na svoje najvyššie kariérne maximum, 25. miesto v rebríčku ATP.

Blížil sa daviscupový duel proti Maďarsku a Kližan opäť zaútočil na vedenie STZ. "Takže zväz začal s predajom vstupeniek za 10 eur na osobu!!! V dnešnej dobe za túto cenu príde asi tak 27,5 diváka, dávam teda do pozornosti: prvých 50 fanúšikov, ktorí napíšu koment, že sa chcú ísť pozrieť na tento duel, bude mať lístok odo mňa zadarmo,“ vyhlásil na svojom profile.

Na stretnutie proti outsiderovi sa Kližan naladil na Australian open skvelou hrou proti Stanovi Wawrinkovi. Prehral síce 2:3 na sety, ale jeho hra budila rešpekt. Ten však po dueli s Maďarskom stratil. A nie na krátko.

Najprv spolu s Andrejom Martinom prehral vo štvorhre, o deň neskôr podľahol maďarskej jednotke, 159. hráčovi sveta, Mártonovi Fucsovicovi. Po vlažnom výkone, ktorý evokoval nezáujem a vyvolal veľkú kritiku. Aj z radov bývalých reprezentantov.

Kližan sa následne verbálne odmlčal a výsledkovo trápil. Tak ako v marci v Miami, kde na kurte vulgárne nadával na celý turnaj. Vraj najhorší na svete.

Pre tých, ktorí sledujú jeho účinkovanie na okruhu ATP, teda nie je posledné faux-pas v Paríži na Roland Garros žiadnym prekvapením. Škoda. Pre Martina Kližana. Aj všetkých tenisových fanúšikov.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan