Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan sa veľmi teší na zápas s Murraym. Dúfa, že mu vydrží lýtko

Slovenský tenista Martin Kližan vo štvrtok v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži vyzve lídra svetového rebríčka Andyho Murrayho, Britovi môže odplatiť prehru 3:6, 7:6 (5), 0:6, ktorú inkasoval vlani v októbri na tvrdom povrchu v hale v rakúskej metropole, teda v úplne odlišných podmienkach v porovnaní s terajšími.

31.05.2017 14:30
Martin Kližan Foto: ,
Víťazné gesto Martina Kližana.
debata (2)

„Naposledy sme hrali veľmi dobrý zápas vo Viedni na ‚harde‘, kde som ho dostal do tretieho setu. Teraz nás však čaká antuka, úplne iný zápas. Teším sa, veľmi sa teším a som zvedavý. Idem do toho zápasu s tým, že on je obrovský favorit, no mojou úlohou bude bojovať a snažiť sa ho nejakým spôsobom zaskočiť. Hlavne dúfam, že mi vydrží lýtko,“ uviedol Kližan pre web TenisovySvet.sk.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan v utorok v 1. kole prekonal domáceho držiteľa voľnej karty Laurenta Lokoliho za 3:39 h tesne 7:6 (4), 6:3, 4:6, 0:6, 6:4. Spätne prezradil, že to bolo takmer bez prípravy po vynútenej absencii v Madride a Ríme:

„Mal som natrhnutý sval na lýtku, nález veľkosti 1 × 0,28 centi­metra, čiže pomerne veľkú trhlinu. Tri týždne som vôbec netrénoval. Pred Roland Garros som stihol jeden 40-minútový tréning z miesta a zrazu prišiel štvorhodinový zápas na päť setov. Zabojoval som však a veľmi si túto výhru cením. Konečne som po dlhšom čase vyhral ďalší päťsetový zápas a je to naozaj skvelý pocit. Vyhrať ‚päťseťák‘ je pre mňa osobne strop.“

Člen Top 50 Kližan sa vyjadril aj k napätiu na kurte, ktoré napokon vyústilo do Lokoliho odmietnutia podať premožiteľovi ruku: „Čo sa týka atmosféry na zápase, tak tá bola celkom ‚hustá‘. Lokoli je Korzičan, takže tam mal obrovský fanklub, ktorý robil celý zápas hukot. Kričali medzi mojím prvým a druhým servisom, bolo to vyburcované, ale to k tomu patrí. Snažil som sa nevšímať si to, hrať svoj tenis. Som veľmi rád, že som to po zranení zvládol.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Martin Kližan #Roland Garros