Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamou bozkom útočil na reportérku, tvrdia političky. Odobrali mu akreditáciu

Francúzskemu tenistovi Maximovi Hamouovi odobrali akreditáciu z Roland Garros po incidente, keď počas naživo vysielaného rozhovoru na Eurosporte sa opakovane snažil pobozkať reportérku Maly Thomasovú na krk.

31.05.2017 10:03
debata

Rozhovor sa odohral v pondelok po tom, čo úspešný kvalifikant Hamou neprešiel sitom 1. kola parížskej hlavnej súťaže a podľahol Uruguajčanovi Pablovi Cuevasovi.

Francúzska tenisová federácia (FFT) svoje represívne rozhodnutie voči Hamouovi zdôvodnila „nevhodným správaním k žene – novinárke.“ Počínanie mladého tenistu označila za „trestuhodné“. FFT zároveň ubezpečila, že prípadom sa bude ďalej zaoberať. Hamou (287. v rebríčku ATP) v utorok na sociálnej sieti instagram zverejnil kajúcne slová Thomasovej:

„Ospravedlňujem sa, ak sa cíti dotknutá alebo zranená mojím správaním voči nej počas spoločného interview. Je mi ľúto, že moje prílišné nadšenie malo takýto dopad na Maly, ktorú dobre poznám a rešpektujem ju.“

Prípad 21-ročného rodáka z Nimes zarezonoval aj vo francúzskych politických kruhoch. Francúzska ministerka športu Laura Flesselová nazvala Hamouovo počínanie „útokom či napadnutím“. Poslankyňa francúzskeho parlamentu Cecile Duflotová na twitteri zverejnila veľavravný status: „Násilím si vynucuje bozk, ona sa snaží utiecť, on ju drží za krk a…každý sa tomu smeje.“

Obe političky sa zároveň kriticky vyjadrili o bývalom skvelom hráčovi Henrim Lecontovi, finalistovi Roland Garros z roku 1988, ktorý v televíznom štúdiu zjavne zľahčil incident Hamou verzus Thomasová a zabával sa na ňom. „Napadnutie v priamom prenose nie je dôvod na smiech. Nemali by sme dovoliť, aby sa to stávalo a už vôbec nie to považovať za niečo banálne,“ myslí si Flesselová.

Televízna stanica Eurosport vo vyhlásení uviedla, že ľutuje, čo sa stalo. Hamou je ochotný zájsť za Thomasovou a osobne sa jej ospravedlniť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Maxime Hamou