Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková by si dala za prvý zápas jednotku, súperke nič nedovolila

Dvojsetové víťazstvo za 82 minút a len tri gemy pre súperku na druhej strane tenisového kurtu. Takto nejako si Dominika Cibulková predstavovala vstup do hlavnej súťaže na Roland Garros v Paríži.

29.05.2017 14:49
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata

Premiérový vzájomný duel 28-ročnej Cibulkovej, 7. v singlovom renkingu, s 25-ročnou 62. ženou hodnotenia Španielkou Larou Arruabarrenovou-Vecinovou sa skončil 6:2, 6:1 v prospech slovenskej favoritky. Aj pohľad do štatistík ukazuje, že Cibulková dominovala – na víťazné údery dokonca 28:12.

„Hrala som naozaj výborne, v celom zápase boli možno tri loptičky, ktoré som zahrala zle. Súperke som vôbec nič nedovolila a celý čas ju tlačila. To bolo dôležité, pretože vie byť nebezpečná. Určite by som si dala jednotku,“ uviedla Dominika Cibulková na webe pluska.sk.

Nedeľňajší zápas 1. kola dvojhry sa pôvodne mal hrať na kurte č. 1, napokon ho pre časový sklz a hrozbu tmy preložili na Dvorec Suzanne Lenglenovej, druhý najvýznamnejší v areáli pri Buloňskom lesíku. Cibulková to privítala. „Čakanie bolo ubíjajúce, som rada, že som nakoniec mohla hrať na mojom obľúbenom Dvorci Suzanne Lenglenovej. Prišli za mnou s tým, že ak bude hrať Venus Williamsová tri sety, budem musieť ísť na kurt číslo 14. Asi nikdy som jej nedržala prsty tak mocne ako teraz,“ reagovala Cibulková.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bude v 2. kole najskôr v stredu hrať proti Tunisanke Ons Jabeurovej, ktorá si v pondelok predpoludním poradila s rumunskou kvalifikantkou Anou Bogdanovou 6:3, 6:4. Aj Jabeurová pôvodne hrala kvalifikáciu a ako nasadená desiatka prehrala vo finále s Japonkou Miju Katovou. Do hlavnej súťaže sa 22-ročná Afričanka dostala ako „lucky loser“. V prípade postupu by na Cibulkovú v 3. kole čakala lepšia z konfrontácie medzi švajčiarskou tridsiatkou „pavúka“ Timeou Bacsinszkou a Američankou Madison Brenglovou.

Úradujúca majsterka sveta WTA z októbrového Singapuru Cibulková je vo francúzskej metropole semifinalistkou edície 2009. Na veľkej štvorke má osobný rekord v podobe prieniku do finále melbournských Australian Open 2014. Nedávna štvorka počítačového poradia Cibulková minulý rok na RG neuspela v 3. kole, podľahla 4:6, 6:3, 1:6 Španielke Carle Suárezovej-Navarrovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Roland Garros 2017