Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchovej bráni v tréningu zranenie rebier, chce pomáhať bonbónmi

Antukou z tenisových kurtov bratislavskej Matadorky pokrstil moderátor Matej Cifra "Sajfa" zdravé bonbóny, ktoré na slovenský trh nedávno uviedla slovenská tenistka Daniela Hantuchová.

29.05.2017 13:20
Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Za nádobu na kultovú antuku z miesta, kde Daniela Hantuchová pod dohľadom svojej babky začala s tenisom, krstnému otcovi poslúžila víťazná trofej z miešanej štvorhry z grandslamového Wimbledonu 2001. „Nad formou krstu týchto produktov zdravej výživy som dlho rozmýšľala. Chcela som krstiť niečím, čo je úzko spojené so mnou, s mojou kariérou. Preto som sa rozhodla pre antuku z Matadorky. To je miesto, kde mi stará mama prvýkrát ukázala tenis, to je miesto, odkiaľ som sa ako malé dieťa odpichla k svojej úspešnej športovej kariére,“ vysvetlila Daniela Hantuchová a pokračovala: „Aj takto symbolicky presýpam jednu etapu mojej kariéry do tej druhej, nad ktorou už dlhšie uvažujem. Otázka zdravej výživy ma ako vrcholového športovca už dávnejšie oslovila, mám s ňou dobré skúsenosti, za takmer 20 rokov na okruhu WTA som sa v tejto oblasti veľa naučila. Veci z tejto oblasti mám dobre odskúšané. Keďže tenis mi za ten čas dal veľmi veľa, rozhodla som sa aspoň časť z toho vrátiť. Chcem dať ľuďom šancu, aby sa mohli aj vďaka našim bonbónom D-one zdravo stravovať.“

Produkty z jej kolekcie sa zatiaľ dajú objednať iba cez internet. Sú vyrobené zo surového ovocia, takže vitamíny a minerály sú zachované. Zložením vraj vyhovujú všetkým, ktorí sa zdravo stravujú. Príchute a ich kombinácie vymýšľala aj samotná tenistka. „Prvé nápady prišli odo mňa, lebo pri tenise som sa naučila, že čo si sama neurobím, to nemám. Pôvodne som chcela, aby naše bonbóny mali formu tenisovej loptičky, ale keďže firma nemá stroj na ich tvarovanie, tak sme sa rozhodli pre inú formu. Dostala som sa do oblasti biznisu, ktorá ma začína čoraz viac baviť, začala som si to užívať. Páči sa mi produkovať tieto výrobky. Som rada, že som im neprepožičala iba tvár a meno, ale aj myšlienky a nápady. Je to niečo, v čom môžem pokračovať aj po kariére,“ objasnila Daniela Hantuchová korene svojho nápadu.

„Nie, zatiaľ nie som na vážkach, lebo stále chcem hrať tenis. Ešte s ním nekončím. Určite nie. Momentálne síce nemôžem trénovať, pretože si liečim únavovú zlomeninu rebier, ale ešte chcem pokračovať,“ reagovala Daniela Hantuchová a pokračovala: „Prvé dni a týždne po zranení boli hrozné. Nemohla som sa ani zasmiať, nemohla som zakašľať, nie to ešte cvičiť, behať či trénovať. Musela som byť v pokoji, čo bolo pre mňa predovšetkým z mentálneho hľadiska veľmi náročné. Musela som byť veľmi trpezlivá.“ Keďže bývala svetová päťka rebríčka WTA vysvetlila dôvod svojej pauzy v tenisovej kariére, aktuálna bola aj otázka, kedy sa na kurty vráti. „Predpovedať to, kedy sa vrátim na kurty, je momentálne veľmi ťažké. Najskôr musím byť úplne fit. Zranené rebrá sa musia zahojiť. Síce už začínam trochu cvičiť, ale na tenis a najmä na tréning podania to ešte stále nevyzerá. Takú námahu ešte podstúpiť nemôžem,“ vysvetlila rodáčka z Popradu, ktorá aj pri pondelkovej prezentácii produktov zdravej výživy zo „svojej dielne“ myslela aj na tých, ktorým už dávnejšie pomáha. „Časť výťažku z internetového predaja týchto produktov venujeme na charitu. V rámci dobročinného projektu už niekoľko rokov podporujeme spolu s bratom 120 detí v nemocnici v Kambodži. Staráme sa o financovanie ich liečby, pobytu v nemocnici, ako aj ich stravovania. Je pekné pomáhať tým, ktorí našu pomoc potrebujú. Aj táto oblasť ma dokázala osloviť, som rada, že sa môžem realizovať aj v nej. Aj touto formou vraciam ľuďom časť z toho, čo som vďaka tenisu mohla získať,“ zdôraznila Daniela Hantuchová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniela Hantuchová