Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uzdravená Kvitová bude hrať na Roland Garros, páchateľ je stále na úteku

Česká tenistka Petra Kvitová bude po zranení ruky z decembrového prepadnutia hrať na Roland Garros. Jej súperkou v prvom kole bude Američanka Julia Boserupová, 86. hráčka sveta.

26.05.2017 14:48
debata
zväčšiť Petra Kvitová tri dni po tom, ako jej v... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Petra Kvitová Petra Kvitová tri dni po tom, ako jej v Prostějove porezal ruku neznámy páchateľ.

Kvitová bola pri žrebe nasadená ako pätnásta, svoj štart by mala potvrdiť na popoludňajšej tlačovej konferencii. Dvojnásobnej víťazke Wimbledonu Kvitovej porezal neznámy páchateľ prsty ľavej ruky, v ktorej drží raketu, 20. decembra minulého roka pri prepadnutí v byte v Prostějove. Už v ten deň podstúpila takmer štvorhodinový chirurgický zákrok vo Vysokom nad Jizerou, zreparovali jej šľachy a nervy. Podľa prognóz sa mala vrátiť najskôr po pol roku.

Od začiatku mája ale začala trénovať s raketou na kurte a teraz sa predstaví v akcii prvýkrát od novembrového finále Fed Cupu vo Francúzsku.

„Je krásne tu byť a všetkých vás vidieť,“ povedala v piatok novinárom v angličtine bývalá svetová dvojka. „Nikto neočakával, že tu budem. Som nadšená a je to splnený sen. Sedím tu, som v pavúku a hrám zase tenis. Bolo to zložité obdobie, ale zvládla som to a môžem hrať tenis, aj keď ruka nie je stopercentná,“ uviedla.

Páchateľ je stále na úteku. Odmena za informácie vedúce k jeho zadržaniu sa v marci zvýšila na pol milióna českých korún. K pôvodným 100 000 od prostějovského klubu pridal muž, ktorý nechcel zverejniť svoju totožnosť, 400 000 korún.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Roland Garros