Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kužmová nestačila v kvalifikácii Roland Garros na svetovú jednotku

Slovenská tenistka Viktória Kužmová prehrala 6:7 (6), 4:6 s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou nasadenou ako dvanástou vo štvrtkovom zápase 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

25.05.2017 16:01
debata
Viktória Kužmová na archívnej snímke z finále... Foto: SITA/AP, Darron Cummings
Viktória Kužmová Viktória Kužmová na archívnej snímke z finále juniorskej dvojhry na US Open 2016.

V prvej časti sa Kužmová priebežne zachránila z manka 3:5 na gemy, v neskoršom tajbrejku predviedla nádejný obrat z 0:3 na 5:3 a mala aj setbal na príjme za stavu 6:5, ale úplnú koncovku nezvládla. V druhej časti neťažila z náskoku 3:1.

Devätnásťročná Košičanka Kužmová, 164. v singlovom renkingu WTA, hrala s 32-ročnou líderkou svetového rebríčka vo štvorhre Mattekovou-Sandsovou (116. vo dvojhre) prvý raz v kariére. Američanka je v singli niekdajšou členkou Top 30.

Zverenkyňa Jána Sabovčíka v rámci projektu NTC Kužmová vlani bola vo finále dvojhry junioriek na rovnako hodnotných newyorských US Open, na ktorých v roku 2015 získala titul v dievčenskej štvorhre. Na RG si predvlani ako kvalifikantka zahrala 2. kolo singla junioriek, čím sa dostala o zápas ďalej ako v roku 2014. Medzi seniorkami absolvovala na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2017 svoj absolútny debut na Majors, v stredu si v 1. kole poradila s Ruskou Allou Kudriavcevovou 6:2, 6:3.

Vo štvrtok neuspela v 2. kole kvalifikácie ani Rebecca Šramková, podľahla Japonke Miju Katovej 1:6, 2:6. Priamo v „main draw“ sa zo SR predstavia Dominika Cibulková, Jana Čepelová, Kristína Kučová a Magdaléna Rybáriková, u mužov Martin Kližan, ku ktorému pribudne víťaz piatkového derby medzi Norbertom Gombosom a Jozefom Kovalíkom vo finále kvalifikácie..

Dvojhra žien – kvalifikácia – 2. kolo:
Bethanie Matteková-Sandsová (USA-12) – Viktória Kužmová (SR) 7:6 (6), 6:4
Miju Katová (Jap.) – Rebecca Šramková (SR-19) 6:1, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Roland Garros 2017