Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisová legenda je proti sobášom gejov a lesieb. Bude bojkotovať aerolinky

Austrálska tenisová legenda Margaret Courtová, momentálne pastorka v Perthe, vyhlásila, že prestane využívať služby aeroliniek Qantas, keď to bude možné, na protest proti ich otvorenému príklonu k sobášom osôb rovnakého pohlavia.

25.05.2017 15:38
Margaret Courtová. Foto:
Margaret Courtová.
debata (2)

Sedemdesiatšty­riročná držiteľka 24 grandslamových titulov vo dvojhre to napísala v liste zverejnenom novinami The West Australian.

„Verím, že manželstvo je zväzkom medzi mužom a ženou, ako to stojí v biblii. Postoj Qantas mi nedáva inú možnosť, než pri mojich početných cestách siahať po službách iných prepravcov vždy, keď sa to bude dať,“ uviedla Courtová.

Ďalšie veľké austrálske aerolinky Virgin a ich zakladateľ Richard Branson sa takisto stavajú za zväzky gejov a lesieb.

„V súvislosti s legendou tohto odvetvia Margaret Courtovou rešpektujeme jej tenisové výsledky a neprekonané štatistiky. Uznávame aj jej právo na osobné názory, ale tie sú nezlučiteľné s filozofiou Tennis Australia o vyznávaní rovnosti, začleňovania a rozmanitosti,“ znie komuniké národnej asociácie Tennis Australia (TA). Jeden z hlavných dvorcov grandslamového areálu v Melbourne nesie názov Margaret Court Arena.

Výkonný riaditeľ Qantas Alan Joyce nedávno inkasoval koláč do tváre na obchodných raňajkách pred stovkami ľudí v Perthe. Útočník, ktorého zadržali a obvinili z napadnutia, uviedol, že činom vyjadril nesúhlas s podpisom Joycea a ďalších dvadsiatich šéfov veľkých spoločností pod deklaráciou podpory manželstiev gejov a lesieb.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lesba #gayovia #registrované partnerstvá #Qantas #Margaret Courtová #LGBTI+