Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena skáče do hlbokej vody. Čaká ju nová výzva v Silicon Valley

Americká tenistka Serena Williamsová nezaháľa ani počas tehotenstva.

25.05.2017 13:30
Serena Williams Foto: ,
Serena Williamsová.
debata

Dvojka svetového rebríčka sa – rovnako ako šéf exekutívy značky Intuit Brad Smith – stala členkou rady spoločnosti SurveyMonkey, ktorá poskytuje nástroje na online zber a vyhodnocovanie dát.

Tridsaťpäťročná držiteľka 23 grandslamových titulov vo dvojhre Serena sa chce zamerať najmä na tému diverzity v príslušnom sektore. „Myslím si, že rozmanitosť je niečo, o čom chcem hovoriť. Zmeny sú nevyhnutné a vždy posúvajúce. Pre mňa je dôležité stáť v prvej línii a uľahčovať cestu nasledovníkom,“ povedala mladšia zo sestier Williamsových pre The Associated Press.

Spomenutý zdroj podotkol, že kalifornské Silicon Valley, v ktorom sa koncentruje IT-priemysel, dlhodobo svojím nastavením vzbudzuje rozpaky v regióne usilujúcom sa o rovnostárstvo bez uprednostňovania pohlavia, pôvodu či rasy. Táto filozofia sa napriek snahám naplno nepremietla do skladby pracovných síl spoločností ako Google, Apple či Facebook.

Serena Williamsová je čoraz častejšie v „Kremíkovom údolí“ po zasnúbení so spoluzakladateľom Redditu Alexisom Ohanianom. Ako mnohí Afroameričania podotkla, že je pre ňu sklamaním prevaha bielych mužov či Ázijčanov na lukratívnych postoch v tejto sfére. Z približne 650 zamestnancov SurveyMonkey je len 27 % žien a iba 14 % mzdových nákladov sa týka Afroameričanov, Latinoameričanov či ľudí s rasovo zmiešaným pôvodom.

„Mojím zámerom je dostať za jeden stôl osoby, ktoré môžu podnietiť naše otváranie očí,“ vyhlásil šéf SurveyMonkey Zander Lurie.

„Roky som mala záujem zaangažovať sa v Silicon Valley, ale pohybovala som sa len na plytčine. Teraz skáčem do hlbokej vody. Keď niečo robím, tak naplno,“ povedala Serena Williamsová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams