Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavský triumf posunul českú nádej do elitnej stovky

Ešte len 17-ročnej českej tenistke Markéte Vondroušovej nepochybne zostane v pamäti celkový triumf na turnaji ITF Empire Slovak Open na antuke v Trnave.

23.05.2017 09:58
Markéta Vondroušová. Foto:
Markéta Vondroušová.
debata

Zásluhou tohto úspechu sa totiž premiérovo v kariére ocitla v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre, konkrétne na 94. priečke. Osobný rekord si zlepšila o trinásť miest.

„Určite som na to počas finále myslela. Snažila som sa však až natoľko o tom neuvažovať, pretože by som si na seba vyvíjala veľký tlak. Hrala som svoju hru,“ povedala Vondroušová pre web podujatia po tom, ako v nedeľu vo finále premohla Paraguajčanku Verónicu Cepedeovú-Roygovú 7:5, 7:6 (3).

„Súperka hrala veľmi dobre, veľa vybehala a vracala naspäť lopty. Potom za stavu 7:5 a 5:3 neurobila takmer žiadnu chybu a druhý set išiel do tajbrejku. V závere mi však pomohla chybami. Som rada, že som to zvládla vo dvoch setoch,“ priznala sokolovská rodáčka Vondroušová.

V apríli ako kvalifikantka triumfovala na scéne Tenisovej asociácie žien (WTA) na antuke vo švajčiarskom Bieli a medzičasom si odkrútila aj fedcupový debut.

Ľavoruká bývalá líderka juniorského tzv. kombinovaného hodnotenia ITF Vondroušová je štvrtou Češkou s trofejou v Trnave po Sandre Záhlavovej, Barbore Strýcovej a Kateřine Siniakovej:

„Turnaj v Trnave mám rada, hrala som na ňom už tretí rok. Celkovo sa mi tu páči, vyhovuje mi hotel hneď pri kurtoch. Je to super.“

Vondroušová vlani ako kvalifikantka stroskotala v osemfinálovom 2. kole hlavnej súťaže na domácej Viktórii Kužmovej. Predminulý rok prehrala už v 1. kole kvalifikácie. Teraz prešla „pavúkom“ bez odovzdania čo i len setu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Markéta Vondroušová #Empire Slovak Open