Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parížske vyhliadky. Zlepšuje sa Djokovič v správny čas?

Má za sebou hektické obdobie. Prinieslo mu viac sklamania ako spokojnosti. Zdá sa však, že zlým dňom by mohol byť už čoskoro koniec.

19.05.2017 17:00
Novak Djokovič, Roland Garros Foto: ,
Zaťaté päste Novaka Djokoviča.
debata

Utrápený. Nemohúci. Hľadajúci formu, ktorá ho vyniesla na vrchol. Taký je v ostatných mesiacoch Novak Djokovič. Srbský tenista je v dlhodobej kríze. Muž, ktorý bol kedysi takmer nezdolateľný, gratuluje v tomto roku k víťazstvám aj súperom z druhej stovky svetového rebríčka.

Nie div, že dvanásťnásobný grandslamový šampión siahol v ostatných dňoch k radikálnym krokom. Spoluprácu ukončil s ľuďmi, ktorí ho roky sprevádzali po svete, utvárali mu podmienky, aby mohol zbierať jeden titul za druhým a podmaňovať si svet. Medzi nich patril aj Marián Vajda – slovenský tréner, kamarát a tútor jedného z najlepších tenistov všetkých čias.

Zdá sa, že veľká zmena prináša Djokovičovi prvé – hoci len čiastočné – úspechy. Po osemfinálovom zápase na turnaji v Ríme, ktorý je pre tenistov záverečnou previerkou pred grandslamovým Roland Garros, sa už belehradský rodák na novinárov usmieval. Španiela Roberta Bautistu-Aguta zdolal vo dvoch setoch a chválil samého seba.

„Mal som pocit, že tento zápas bol jedným z najlepších, aké som počas antukovej časti sezóny odohral. Zaradil by som ho dokonca na zoznam najlepších za ostatné mesiace,“ hovoril od pondelka už 30-ročný hráč. „Zdá sa, že sa začínam zlepšovať, zrejme v správnej chvíli. Zlepšujú sa však aj ostatní. Každý sa chce čo najlepšie pripraviť na Paríž. Verím, že level výkonnosti posuniem ešte vyššie,“ dodal Djokovič.

Slová, ktoré jeho fanúšikovia počujú nesmierne radi. Konečne, hovoria si mnohí z nich. Napokon, svetová dvojka vyhrala v tomto roku jediný turnaj – hneď prvý v Dubaji. Odvtedy však ani len nenazrela do finále. Pre porovnanie: vlani o takomto čase ovládla už päticu turnajov. Potom však prišiel triumf na Roland Garros – a začalo sa Djokovičovo trápenie súvisiace aj so stratou motivácie.

„Uvedomujem si, že v predošlých mesiacoch som nemohol byť so svojou hrou spokojný. Potreboval som sa upokojiť, nájsť znovu správnu cestu a posúvať sa vpred. Mám pocit, že sa mi to darí. Na kurte sa cítim sebaistejšie. Som pripravený na ďalšie výzvy,“ uviedol Djokovič.

Zdá sa, že viac pokoja na duši mu dodáva aj čas strávený so synom Stefanom. V Ríme si so svojou ratolesťou zatrénoval.

Počínanie srbského velikána v talianskej metropole môže veľa naznačiť, čoho bude schopný na najslávnejšej antuke sveta. Najpomalší z povrchov mu zatiaľ v tomto roku veľa radosti nepriniesol. V Madride uhral semifinále, v Monte Carlo štvrťfinále.

Bližšie k prelomeniu finálového čakania môže byť Djokovič už v piatok večer. V Ríme čelí ďalšej prekážke. Je ňou Argentínčan Juan Martín del Potro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros