Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová si v Štrasburgu nezahrá. Vo Wimbledone pôjde cez kvalifikáciu

Ruská tenistka Maria Šarapovová nebude hrať na základe voľnej karty na turnaji WTA International Internationaux de Strasbourg 21. - 27. mája na antuke vo francúzskom Štrasburgu.

19.05.2017 10:30 , aktualizované: 17:50
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová.
debata (1)

Organizátori oznámili, že poslednú štvrtú „wild card“ dostala domáca Amandine Hesseová. Takéto privilégium budú mať aj Francúzka Alizé Cornetová, Ruska Jelena Vesninová a Austrálčanka Samantha Stosurová.

Prípadný štart Šarapovovej s voľnou kartou v Štrasburgu by bol značne paradoxný v kontexte neudelenia „wild card“ na parížsky grandslamový turnaj Roland Garros (28. mája – 11. júna). V utorok oznámila svoje odmietavé stanovisko Francúzska tenisová federácia (FFT).

Tridsaťročná niekdajšia jednotka singlového renkingu Šarapovová tiež v utorok pre zranenie ľavého stehna odstúpila zo zápasu s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou v 2. kole na antuke v Ríme. V apríli sa vrátila do diania po zákaze štartu na 15 mesiacov za porušenie antidopingových pravidiel. Okrem talianskej metropoly už mala „wild card“ aj v Stuttgarte a Madride, vo štvrtok oznámil takýto krok júnový Birmingham.

Šarapovová sa nebude uchádzať o voľnú kartu vo Wimbledone

Maria Šarapovová nebude žiadať o voľnú kartu do „hlavného pavúka“ dvojhry žien vo Wimbledone, ale účasť na treťom grandslamovom podujatí sezóny sa pokúsi vybojovať v kvalifikácii.

„Moje rebríčkové postavenie po prvých troch turnajoch od návratu mi umožní štart vo wimbledonskej kvalifikácii v Roehamptone. Nebudem sa uchádzať o voľnú kartu do hlavnej súťaže,“ uviedla 30-ročná Šarapovová na svojej oficiálnej internetovej stránke.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová