Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová: Žiadne slová, zápasy ani činy mi nezabránia plniť si sny

Ruska Maria Šarapovová je naďalej odhodlaná vrátiť sa po dopingovom treste medzi tenisovú elitu, hoci jej comeback pribrzdí zamietnutie voľnej karty pre štart na Roland Garros.

17.05.2017 14:43
Maria Šarapovová Foto: ,
Maria Šarapovová v rímskom Koloseu minulý týždeň pred začiatkom turnaja WTA.
debata

Dvojnásobná víťazka antukového grandslamu si od návratu na kurty nestihla v rebríčku WTA vypracovať také postavenie, ktoré by ju v Paríži oprávňovalo aspoň k účasti v kvalifikácii a musela dúfať, že ju pozvú usporiadatelia.

Francúzska tenisová federácia ale v utorok oznámila, že Šarapovovej voľnú kartu neudelí. „Ak toto musím absolvovať, aby som sa znovu dostala nahor, tak idem do toho. Žiadne slová, zápasy alebo činy mi nikdy nezabránia v tom, aby som si plnila svoje sny. A mám ich veľa,“ napísala päťnásobná grandslamová šampiónka na twitteri.

Aprílový návrat Šarapovovej po odpykaní pätnásťmesačného trestu za použitie novozakázané látky meldónium vyvolal v ženskom tenise veľký rozruch. Jednej časti súperiek prekáža, že usporiadatelia turnajov v Stuttgarte, Madride a Ríme uľahčujú Ruske návrat udeľovaním voľných kariet a chápu to ako protekciu.

Organizátori French Open sa napriek očakávaniam zachovali opačne a Šarapovovej nezostáva podľa bývalej tenistky Pam Shriverovej nič iné, než to bez horkosti prijať ako fakt a zamerať sa na Wimbledon, pred ktorým už má na základe rebríčkového postavenia istú kvalifikáciu. V hre je ale stále ešte šanca na voľnú kartu pre hlavnú súťaž.

„Je múdra a vie používať sedliacky rozum. Potrebuje sa na to pozrieť s odstupom a prijať fakt, že na návrat k veľkému tenisu bude musieť ešte chvíľku počkať,“ uviedla Shriverová, držiteľka 21 grandslamových titulov vo štvorhre.

Šarapovová na turnaji v Ríme usilovala o to, aby sa v rebríčku posunula do takej pozície, ktorá by jej zaručila priamu účasť v hlavnej súťaži Wimbledonu. K tomu potrebovala postúpiť aspoň do semifinále. V utorňajšom druhom kole ale musela pre zranenie stehenného svalu skrečovať v treťom sete zápas s Chorvátka Mirjana Lučičovou-Baroniovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová