Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal po troch rokoch zdolal Djokoviča. Na domácej pôde si zahrá finále

Domáci tenista Rafael Nadal zvíťazil za 99 minút 6:2, 6:4 nad Srbom Novakom Djokovičom v stretnutí sobotňajšieho semifinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 6 408 230 eur, antuka).

13.05.2017 18:10 , aktualizované: 20:14
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal v semifinálovom zápase turnaja v Madride proti Novakovi Djokovičovi.
debata

Španielsky tenista Rafael Nadal potvrdil v semifinále turnaja v Madride tohtoročnú antukovú suverenitu. V 50. vzájomnom dueli zdolal dlhoročného rivala Novaka Djokoviča zo Srbska 6:2, 6:4 a ďalej útočí na tretí antukový titul v sezóne za sebou.

O piatu trofej zo španielskej metropoly v kariére Nadal zabojuje s víťazom druhého semifinále medzi Dominicom Thiemom z Rakúska a Uruguajčanom Pablom Cuevasom. Ak v nedeľu uspeje, dotiahne sa v historickom poradí s 30 titulmi z turnajov Masters na rekordéra Djokoviča.

Štvrtý nasadený Španiel tento rok na antuke exceluje ako v časoch svojej najväčšej slávy. V minulých týždňoch získal zhodne rekordné desiate tituly v Monte Carle a Barcelone, vyhral už 14. zápas za sebou. Djokoviča zdolal po siedmich zápasoch – prvýkrát od svojho finálového triumfu na Roland Garros v roku 2014 a v celkovej bilancii vzájomných zápasov znížil na 24:26. Na antuke ale vedie 15:7.

„Nemôžem byť šťastnejší. Ďalšie finále v Madride pre mňa znamená veľmi veľa,“ tešil sa na kurte Nadal, ktorý si tento rok zahrá finále už po šiestykrát. Kým v úvode sezóny dva duely o titul proti ďalšiemu veľkému rivalovi Rogerovi Federerovi prehral, teraz exceluje. „Vedel som, že budem musieť hrať dobre. Je pravda, že toho veľa pokazil, ale bojoval až do konca,“ pochválil súpera.

„Rafa bol jednoznačne lepší a zaslúžil si vyhrať. Zápas mal od začiatku do konca pod kontrolou. Ja som robil, čo som mohol,“ povedal Djokovič, ktorý tento rok vyhral len úvodné podujatie sezóny v Dauhe, na žiadnom ďalšom turnaji neprešiel cez štvrťfinále.

„Z mojej strany to nebol veľmi dobrý tenis. Urobil som veľa nevynútených chýb, hlavne v prvom sete. On si mohol robiť, čo chcel,“ dodal.

Pre Španiela to bolo 33. tohtoročné víťazstvo, viac ich nikto na okruhu ATP nemá. Už vďaka štvrťfinálovej výhre nad Davidom Goffin sa dostal do čela tohtoročného rebríčka Emirates ATP Race To London pre postup na turnaj majstrov.

Dvojhra – semifinále:
Rafael Nadal (Šp.-4) – Novak Djokovič (Srb.-2) 6:2, 6:4 za 99 minút

Zostávajúci program sobotňajšieho semifinále dvojhry:
Dominic Thiem (Rak.-8) – Pablo Cuevas (Urug.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič