Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šramková i Wickmayerová. Trnava láka na zaujímavé mená

Pätica hráčok z elitnej svetovej stovky. Viacero slovenských stálic i tenisových nádejí.

13.05.2017 10:00
Fed Cup, Wickmayerová Foto:
Najvyššie nasadená Belgičanka Yanina Wickmayerová.
debata

V trnavskom klube TC Empire odštartuje najväčší ženský turnaj na Slovensku. Už v sobotu sa začne kvalifikáciou, hlavnú súťaž si užijú fanúšikovia od pondelka.

Na turnaji ITF sa predstaví niekoľko zaujímavých mien. Antukové súboje čakajú na slovenské fedcupové reprezentantky Rebeccu Šramkovú či Annu Karolínu Schmiedlovú. Pozornosť púta aj najvyššie nasadená Belgičanka Yanina Wickmayerová, v minulosti dvanásta hráčka sveta. V Trnave by nemala chýbať ani Britka Heather Watsonová.

Slovenské šance by mali držať v rukách predovšetkým Šramková. Tá bhajuje z vlaňajška účasť v semifinále. „Veľmi dobre si na minulý rok spomínam. Najlepší zápas som odohrala s krajankou Janou Čepelovou. V boji o finále som na Anastasiju Sevastovovú už nestačila najmä po fyzickej stránke,“ hovorí Šramková.

Bratislavčanka urobila v ostatnom období značný pokrok. Predrala sa do slovenského fedcupového tímu, v rebríčku WTA atakuje priečky znamenajúce posun do najlepšej stovky. Navyše, antuka jej sedí, je jej najobľúbenejším povrchom.

V hlavnej súťaži sa predstaví 32 tenistiek. Dotácia turnaja je 100-tisíc amerických dolárov. Víťazka si odnesie 15-tisíc. V rebríčku si polepší o 140 bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TC Empire Trnava